Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;

 Ανάπτυξη τεχνικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων (hard and soft skills) σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω σύγχρονων πρακτικών του Μουσικού Θεάτρου.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις εγκαινιάζουν το νέο πιλοτικό πρόγραμμα διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής και φιλοδοξεί, μέσα από τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του Μουσικού Θεάτρου. Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση βασικών τεχνικών δεξιοτήτων αλλά και η εισαγωγή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών στη δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης μουσικού θεάτρου. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, το τελικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί με τη μορφή παράστασης για το ευρύ κοινό στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές κάθε σχολείου θα επιλεγούν μέσω διαδικασίας ανοιχτού καλέσματος.

Το έργο Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας; βασίστηκε στη διασκευή που έκανε η Ισμήνη Μπεκ πάνω στο παραμύθι του Δημήτρη Β. Προύσαλη Το κοράκι και η φάλαινα από το βιβλίο του Παραμύθια του κάτω κόσμου (εκδόσεις Απόπειρα).

Υπεύθυνη συντονισμού: Δήμητρα Τρυπάνη

Έναρξη προγράμματος: 3 Οκτωβρίου 2020

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Κάθε Σάββατο 11.00-13.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Επισκέψεις στα σχολεία: Εβδομαδιαίες επισκέψεις στα σχολεία από την ομάδα

 

ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιάς της φάλαινας;
Ένα μουσικό παραμύθι με τη συμμετοχή δασκάλων και μαθητών οκτώ σχολείων της Περιφέρειας Αττικής. 

28 Μαΐου 2021 / Ώρα έναρξης: 19:00 
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ - ΚΠΙΣΝ
 

Διασκευή έργου, υπεύθυνη συντονισμού, διεύθυνση: Δήμητρα Τρυπάνη 
Δημιουργία βίντεο/ animation: Γιώργος Νικόπουλος 
Σύνθεση μουσικού παραμυθιού: Ισμήνη Μπεκ 
Επεξεργασίες παραδοσιακών τραγουδιών: Δήμητρα Τρυπάνη 
Body & Vocal Percussion training, Κρουστά: Αντώνης Βασιλειάδης 
Σκηνική Ερμηνεία: Νίκος Ζιάζιαρης 
Φωνητικό και Χορωδιακό training: Σοφία Κετεντζιάν 
Τεχνικές διεύθυνσης συνόλων, κορεπετίτορας: Αλίκη Σιούστη 
Πολυφωνικό ensemble μονωδών: Δροσιέλλα Καλούδη, Βιβή Συκιώτη, Λιάνα Κοκόση, Χρυσόστομος Καλογριδάκης, Μαρίνος Ταρνάνας, Ανδρέας Καραούλης, Βασίλειος Γκουνέλας 
Μουσικό σύνολο: θ.α. 
Παραγωγή δράσης: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ

Στο πρόγραμμα Πως βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιάς της φάλαινας; συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, από τα συγκεκριμένα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής:

Μαρία Κωσταγιαννακοπούλου (4ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης), Γεωργία Κερδέλα (Νεστόρειο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου), Στέλλα Μωυσή (4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου), Φερενίκη Κουτρέτση (12ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης), Αθηνά Τασούλα (10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου), Νικόλαος Μολύβας (3ο  Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα), Ελευθερία Χατζηδημητρίου (12ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης «Αντώνης Σαμαράκης»), Χρήστος Κυριάκος (4ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης «Ιωάννης Καποδίστριας»), Αρετή Κατσαντώνη (77ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών)

 

 

 

 

Χορηγός παράστασης:

latsisGR