Takedim – Rhythms and polyrhythms #HomeEdition

Ο συνθέτης και μουσικός Άντης Σκορδής μας καλεί σε ένα εισαγωγικό μουσικό εργαστήριο στις ρυθμικές βάσεις της Καρνατικής και Γκάμελαν μουσικής. Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την φωνή αλλά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα από αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, καλούμαστε να εκτελούμε το διδακτικό υλικό με σκοπό να εμπεδώσουμε και να κατανοήσουμε την πολυρυθμία, αλλά και να έρθουμε σε επαφή με τα διάφορα patterns που υπάρχουν στην Γκάμελαν μουσική, δίνοντας ιδέες, έμπνευση αλλά και μαθαίνοντας με ακρίβεια να εκτελούμε πολύπλοκες ρυθμικές διατάξεις. Σταδιακά το εργαστήριο θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον από μια πρώτη θεωρητική προσέγγιση στην παραγωγή ινδικών ρυθμών/ρυθμικό σολφέζ και ήχους γκάμελαν σε μια πρακτική εφαρμογή τους την οποία η κάθε μία και ο καθενας μπορεί να μοιραστεί μαζί μας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Άντης Σκορδής  
Ημέρες και ώρες προβολής: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 18.00
Διάρκεια εργαστηρίου: 20-25 λεπτά
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Takedim – Rhythms and polyrhythms | Δεύτερος κύκλος εργαστηρίων

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαδικτυακών μουσικών εργαστηρίων εισαγωγής στις ρυθμικές βάσεις της Καρνατικής και Γκάμελαν μουσικής, ο συνθέτης και μουσικός Άντης Σκορδής μας καλεί σε έναν δεύτερο κύκλο εργαστηρίων για εγγεγραμμένα μέλη όπου ο κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα για one-to-one sessions με τον εκπαιδευτή του εργαστηρίου.

Προσκαλούμε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην πολυρυθμία, τη ρυθμική αντίστιξη και εξέλιξη και να διδαχθούν μεθόδους με τις οποίες θα μπορούν να εκτελούν ρυθμικές διατάξεις με ακρίβεια και να αναπτύσσουν ρυθμικά μοτίβα που είναι μέρος της μουσικής καθημερινότητας. Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην εκτέλεση μουσικής από παρτιτούρα, σε θέματα αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης.

Διδακτικό υλικό – Καρνατική μουσική: Gatis & Jatis (Khanda) Gatis & Jatis (Misra) Polyrhythms, combination of Jatis *Extra audio material to practice with Polypulses, combination of Gatis *Extra audio material to practice with Phrasing with Gatis Phrasing with Gatis advanced version

Το εργαστήριο απευθύνεται και σε αγγλόφωνους συμμετέχοντες
Πρόγραμμα εργαστηρίου: Κάθε Δευτέρα έως 25 Μαΐου 2020 στις 18.00 στο www.youtube.com/GNOLearningParticipation
Κάθε Παρασκευή από 17.00 έως 19.00 (Οne-to-one sessions)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας
Απαραίτητη προϋπόθεση η προηγούμενη ενασχόληση με τη μουσική σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο
Ευπρόσδεκτο κάθε οπτικοακουστικό δείγμα κατά τη δήλωση συμμετοχής

Video