Co-OPERAtive

Βραβευμένο με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, το πρόγραμμα Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people αποτελεί ένα φυτώριο όπερας για μια μεικτή ομάδα 60 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14 -18 ετών από όλη την Αττική. Το πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την όπερα, η οποία αποτελεί κοινή γλώσσα για τη δημιουργία του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα Co-OPERAtive αποτελεί ένα φυτώριο όπερας για μια μεικτή ομάδα 60 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 15-17 ετών από όλη την Αττική. Το πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την όπερα, η οποία αποτελεί κοινή γλώσσα για τη δημιουργία του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη. Το Co-OPERAtive έχει στόχο να διευρύνει την απήχηση της όπερας και να την κάνει πιο γνωστή στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτισμική ποικιλομορφία και την κοινωνική συνοχή. Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το πρόγραμμα Co-OPERAtive τοποθετεί τη συνεργασία στην καρδιά του σχεδιασμού και της υλοποίησής του, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες με τρεις οργανώσεις-εταίρους, την ΑΡΣΙΣ, την The HOME Project και το Melissa Network.

Το πρόγραμμα Co-OPERAtive αναδεικνύει τρία από τα βασικά πεδία της τέχνης της όπερας: τη μουσική, το θέατρο και τον χορό. Η κατεύθυνση της μουσικής περιλαμβάνει εργαστήρια σύνθεσης ενόργανης μουσικής, φωνητικής και αυτοσχεδιασμού, η κατεύθυνση του θεάτρου εργαστήρια δημιουργικής γραφής, υποκριτικής και σκηνοθεσίας, ενώ η κατεύθυνση του χορού χωρίζεται σε μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού και χορογραφίας. Παράλληλα με την καλλιτεχνική ομάδα, το προσωπικό της ΕΛΣ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους τομείς του φωτισμού, της διαχείρισης σκηνής, της ηχοληψίας κλπ.

 

Καλλιτεχνική ομάδα
Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης
Μουσική εποπτεία / Αρχιμουσικός: Άντης Σκορδής
Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Μουσικής: Νίκος Ζιάζιαρης, Ανν-Κριστίν Σωφρονίου
Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Θεάτρου: Παναγιώτης Εξαρχέας, Ελένη Μολέσκη
Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Χορού: Έντγκεν Λέιμ, Κατερίνα Γεβετζή
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Σπανού

Fedora Platform
Η Fedora Platform είναι ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός που συστάθηκε για να στηρίξει μέσω των δράσεών της την ανανέωση στην όπερα και το μπαλέτο. Το δίκτυο των υποστηρικτών της αποτελείται από ανθρώπους και εταιρείες στην Ευρώπη που επιθυμούν μέσω του φιλανθρωπικού τους έργου να στηρίξουν το είδος της Όπερας και να διευρύνουν το κοινό της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Opera Europa
Ο Οργανισμός Opera Europa είναι το μεγαλύτερο δίκτυο λυρικών θεάτρων και επαγγελματιών της Όπερας και του Μπαλέτου στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες. Σήμερα αριθμεί περίπου 200 οργανισμούς μέλη από 43 διαφορετικές χώρες σε όλη την Ευρώπη. Η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι ενεργό μέλος του Opera Europa και συμμετέχει στο σύνολο των δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο Οργανισμός σε ετήσια βάση.

Τελικές παραστάσεις: 13 & 14 Ιουνίου 2020, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ


Πληροφορίες / Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 18.00)

 

winnerFedora Logo

 

CE Logo

 

 ARSIS

HOME PROJECT

 MELISSA