Creability

Μια σειρά από εκπαιδευτικά και ερευνητικά εργαστήρια του έργου Creability θα φιλοξενηθούν στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 18 έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2019. Τα εργαστήρια διοργανώνονται από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου Λάρισας σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ.
Στα εργαστήρια του Creability, ερευνητές, καλλιτέχνες και εκπαιδευτές στις παραστατικές τέχνες, φέρνουν στην Αθήνα γνώσεις, μεθόδους και καλλιτεχνικά/εκφραστικά εργαλεία, προκειμένου να δοκιμαστούν υπό την επίβλεψη αλλά και με τη συμμετοχή καλλιτεχνών με αναπηρίες. Στόχος είναι οι επιλεγμένες μέθοδοι και τα εργαλεία που θα προκύψουν από αυτή τη σύμπραξη να δημιουργήσουν γόνιμο έδαφος για τον επαναπροσδιορισμό της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και παραγωγής υπό το πρίσμα της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης.
Το έργο Creability είναι μια διεθνής πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού δικτύου Un-Label (https://un-label.eu/en/), χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και αφορά τη συμπερίληψη ατόμων με αναπηρίες σε δημιουργικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Πραγματοποιείται παράλληλα σε Ελλάδα και Γερμανία με τη συνεργασία 3 εταίρων: του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου από τη Λάρισα (www.smouth.com), ενός από τους πιο ενεργούς οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο στο θέμα της συμπερίληψης στις παραστατικές τέχνες, του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Ντόρτμουντ και του Κέντρου Pusteblume της Κολωνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις του δικτύου Un-Label και του έργου Creability μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.