Εργαστήριο μουσικής στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού

Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ - Δημιουργικά εργαστήρια σε σωφρονιστικά καταστήματα

Ιανουάριος - Ιούνιος 2017 - Σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού Ανδρική πτέρυγα / Κύκλος εννέα συναντήσεων

Στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας μεταξύ των έγκλειστων στο σωφρονιστικό κατάστημα, των επισκεπτών και του προσωπικού, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα οργανώσει εργαστήρια μουσικής στην ανδρική πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού.

Η καλλιέργεια της δημιουργικότητας, η δημιουργική διαδικασία σύνθεσης, ερμηνείας και παρουσίασης πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων από τους κρατούμενους, η εκμάθηση των μουσικοθεραπευτικών αρχών για το προσωπικό της φυλακής, η χρήση της μουσικής ως μέσο επικοινωνίας για την εξωτερίκευση συναισθημάτων και σκέψεων είναι τα βασικά εργαλεία του εργαστηρίου.

Βασική προτεραιότητα του εργαστηρίου είναι να υπάρξει μέσω της μουσικής θετική επίδραση στην επικοινωνία και την δημιουργία σχέσεων με άλλα άτομα της ομάδας και μακροπρόθεσμα μία πιο ισορροπημένη και υγιή κοινωνική επανένταξη.

Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί σε μορφή παράστασης, στην Ανδρική πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού και μελλοντικά στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Εμψύχωση: Μαρία-Χριστίνα Χάρπερ, Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου, Εύη Νάκου, Εύα Καρτερού

Χορηγοί