Μουσικές Συντεταγμένες

Εργαστήρια μουσικής και αφήγησης για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω

Μάρτιος - Ιούνιος 2017 - Εγκαταστάσεις ΕΛΣ

Η ΕΛΣ προσκαλεί ενήλικες άνω των 65 ετών από τους όμορους δήμους του ΚΠΙΣΝ (Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Π. Φάληρο) να συμμετάσχουν σε εργαστήρια μουσικής και αφήγησης, με στόχο να ενθαρρύνει την ενεργή παρουσία τους στην καθημερινότητα, στην κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια, και επομένως και στη τέχνη εν γένει.

*Ανακοίνωση: Η συναυλία/παράσταση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στις 20.30 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Αίθουσα Χορωδίας, 5ος όροφος).

Πρόκειται για μια σειρά εργαστήριων συρραφής προσωπικών και κοινών ιστοριών. Με βασικά εργαλεία το λυρικό τραγούδι, τη μουσική και την αφήγηση, οι συμμετέχοντες συναντούνται σε εβδομαδιαία βάση στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και συνθέτουν τις δικές τους πρωτότυπες ιστορίες.

Χρησιμοποιώντας το λυρικό τραγούδι, κύκλους τραγουδιών, ρεπερτόριο οπερέτας, ακούσματα και κείμενα που ιδίως αναφέρονται, αναδεικνύουν και τιμούν το ρόλο των μεγάλων ανθρώπων στις μορφές αυτές της τέχνης, συμμετέχοντες και εμψυχωτές συνδιαμορφώνουν το αντικείμενο του εργαστηρίου.

Η ομάδα εμψυχωτών χρησιμοποιεί ως εργαλείο επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες αφηγήσεις/παραμυθίες που προσφέρουν οι στίχοι τραγουδιών οπερέτας καθώς και της ελληνικής παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής. Συμπληρωματικό εργαλείο αποτελεί η αφήγηση των θεατρικών κειμένων και τα λιμπρέτα/άριες επιθεωρήσεων, οπερετών, οπερών.

Η εισαγωγή αυτή, ο πρόλογος, η σύσταση της ομάδας θα είναι το προστάδιο, ώστε να δημιουργηθεί και να παρακινηθεί η πρωτοβουλία των ενηλίκων άνω των 65 ετών να πάρουν εκείνοι το βήμα. Να θυμηθούν το ρόλο τους και να γίνουν Πρωταγωνιστές ξανά στη δική τους πρωτότυπη παράσταση αφήγησης και μουσικής.

Εμψύχωση: Μυρσίνη Βασιλοπούλου, Φανή Γεβετζή, Βασίλης Πελαντάκης, Φιλίππα Σκούρτη, Ελένη Τσαμπούρη

Χορηγοί