Transmedia Labworks

Το Transmedia Labworks επιστρέφει για τρίτη χρονιά με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών. To πρόγραμμα διερευνά καινοτόμες δομές, μορφές και μεθόδους παραστατικότητας και δραματοποίησης σε οπτικοακουστικά χωρικά δρώμενα μέσω του πειραματισμού και της ψηφιακής διαμεσικότητας. Φέτος, σημείο αφετηρίας και επιστροφής του εργαστηρίου αποτελεί το λυρικό τραγούδι και συγκεκριμένα η άρια «V’adoro, pupille» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ (1685-1759) από την όπερα Ιούλιος Καίσαρ (1724).

Η επί σκηνής πράξη δεν θα αντιμετωπιστεί σαν μια αναπαραγωγή αφηγηματικών ακολουθιών, τις οποίες το κοινό προσλαμβάνει ως εξωτερικός παρατηρητής, αλλά ως μια χωρική διαδραστική εμπειρία που τοποθετεί στο κέντρο της τη φωνή και το λυρικό τραγούδι, ενώ ταυτόχρονα συνδιαμορφώνεται με την ενεργό συμμετοχή του κοινού. Στόχος του εργαστηρίου Transmedia Labworks είναι να διαμορφωθεί μια σειρά πειραματικών διαμεσικών και διαδραστικών οπτικοακουστικών προεκτάσεων και ερμηνειών της άριας V' adoro pupille με την υποστήριξη του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής Ωδείου Αθηνών.


Οι συμμετέχοντες που προέρχονται από δημιουργικούς εικαστικούς κλάδους θα επιλεγούν μέσω διαδικασίας ανοιχτού καλέσματος. 


Σχεδιασμός / Υλοποίηση:
Σταύρος Γασπαράτος (συνθέτης, sound artist)
Τάσος Κανέλλος (αρχιτέκτων μηχανικός, MSc Computation)
Δρ. Άννα Λάσκαρη (αρχιτέκτων μηχανικός, MSc Computation)
Πάνος Τσίγκος (Μουσικοτεχνολόγος)

Ημερομηνίες υλοποίησης: 19, 20 Οκτωβρίου, 2, 3, 9, 10, 30 Νοεμβρίου & 1, 14, 15, 21 Δεκεμβρίου 2019

Το πρόγραμμα Transmedia Labworks υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών