Ανακαλύπτοντας τη βασίλισσα των ξωτικών

Ανακαλύπτοντας τη βασίλισσα των ξωτικών

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή την παραγωγή όπερας της ΕΛΣ Η βασίλισσα των ξωτικών (Fairy Queen) του Χένρυ Πέρσελ
 
Η εκπαιδευτική δράση αποτελείται από δύο παράλληλα και συνεργαζόμενα μεταξύ τους εργαστήρια. Τα δύο εργαστήρια θα παρουσιάσουν από κοινού μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση με αφορμή την όπερα Η βασίλισσα των ξωτικών, ανοιχτή στο κοινό και με ελεύθερη είσοδο.
 
Μουσική ομάδα, για παιδιά 9–13 ετών, με βασικές γνώσεις μουσικού οργάνου / τραγουδιού, και για εφήβους 14–18 ετών, σπουδαστές μουσικής / τραγουδιού επιπέδου μέσης σχολής και άνω ●  Ημερομηνίες διεξαγωγής εργαστηρίου: 21, 22, 28, 29 Απριλίου και 5 Μαΐου, 10 π.μ.– 1 μ.μ. ● Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 15 συμμετέχοντες ● Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου (μουσικός / μουσικοπαιδαγωγός / ερευνήτρια), Άντης Σκορδής (μουσικός / συνθέτης).

Εικαστική ομάδα, για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών ● Ημερομηνίες διεξαγωγής εργαστηρίου: 21, 22, 28, 29 Απριλίου και 5 Μαΐου 10 π.μ.–1 μ.μ. ● Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 10 συμμετέχοντες ● Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Η Ορχήστρα των Χωμάτων.

Παράσταση, 6 Μαΐου 6 μ.μ. | Φουαγιέ Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
 
Με αφορμή την ιδέα της ανακύκλωσης μουσικού υλικού το εργαστήριο στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας εκδοχής της όπερας Η βασίλισσα των ξωτικών του Χένρυ Πέρσελ, επηρεασμένης από το έργο Ludwig Van (1969) του Μ. Κάγκελ. Στόχος είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης ιστορίας, η μουσική επένδυση της οποίας προκύπτει από την ομαδική σύνθεση και δημιουργία των συμμετεχόντων. Ποια ήταν η βασίλισσα των ξωτικών; Πού ζούσε και τι ρούχα φορούσε; Οι συμμετέχοντες μεταμορφώνονται σε σκηνογράφους-ενδυματολόγους, πειραματίζονται με διάφορα υλικά και μαθαίνουν πώς μπορούν να μεταφράσουν σε κοστούμια και αντικείμενα ένα έργο όπερας. Δεν μένουν όμως μόνο σε αυτό! Συνεργάζονται με το παράλληλο μουσικό εργαστήριο και επανεφευρίσκουν τα κοστούμια και τα σκηνικά της καινούριας αυτής εκδοχής της βασίλισσας των ξωτικών
 
Πληροφορίες – εγγραφές: 213 088 5742 ● Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας.