Μουσική(οί) εδώ και τώρα! #HomeEdition

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσική(οί) εδώ και τώρα! #HomeEdition, η μουσική και η ενεργή μουσική συμμετοχή έρχεται στο σπίτι σας. Σύντομες μουσικές συναντήσεις, οι οποίες στόχο έχουν να εμπνεύσουν, να διασκεδάσουν, να συντροφεύσουν αλλά κυρίως να ενεργοποιήσουν, σε μία περίοδο που η ενεργοποίηση είναι πιθανά πιο δύσκολη από ποτέ. Μέσα από διαθεματικές μουσικές δραστηριότητες προσεγγίζουμε τη δημιουργική, νοητική αλλά και σωματική αφύπνηση. H πρότερη γνώση μουσικής ή η κατοχή μουσικών οργάνων δεν είναι απαραίτητη. Επίκεντρο του προγράμματος είναι η συμπερίληψη όλων. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα για:

μουσικοποιημένες ασκήσεις σωστής αναπνοής και ενεργοποίησης των μυών και των πνευμόνων από τους χώρους της yoga και tai chI ασκήσεις ενεργοποίησης σώματος αλλά και ρυθμικής αγωγής με την χρήση κρουστών σώματος φωνητικές ασκήσεις και τραγούδι (ενεργοποίηση διαφράγματος, ρύθμιση επιπέδων stress) κατασκευή μουσικών οργάνων (μαράκες-κρουστά) με συσκευασίες από τρόφιμα, παλιά αντικείμενα κλπ ασκήσεις song writing, με μελωδική βάση θέματα από γνωστές όπερες οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν το ‘δικό τους’ τραγούδι, γράφοντας στίχους πάνω στο μουσικό θέμαΣχεδιασμός-Υλοποίηση: Κική Κέρζελη
Ημέρες και ώρες προβολής: Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 12.00
Διάρκεια εργαστηρίου: 15 λεπτά
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Video