Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις
Να σου πω ένα παραμύθι
Δράσεις για άτομα 65+ -
Ιούνιος - Ιούλιος 2024
Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

Να σου πω ένα παραμύθι

 

Αυτό το καλοκαίρι οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνουν στο προσκήνιο γνωστά και άγνωστα παραμύθια από όλο τον κόσμο με το νέο διαγενεακό εργαστήριο Να σου πω ένα παραμύθι. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες 65 ετών και άνω και παιδιά από 8 έως 12 ετών προσκαλώντας τους σε μία συναρπαστική περιπλάνηση στον χρόνο που θα έχει ως όχημα τις ιστορίες, το τραγούδι και την αφήγηση και ως στόχο να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των γενεών.

Με αφετηρία παραμύθια και ιστορίες βγαλμένες από τις λαϊκές παραδόσεις πληθώρας χωρών, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μία μεγάλη γκάμα από βιωματικά παιχνίδια και τεχνικές ασκήσεις γύρω από την τέχνη της αφήγησης, θα τραγουδήσουν μελωδίες σχετικές με τις ιστορίες και θα χρησιμοποιήσουν απλά μουσικά όργανα για να επενδύσουν ηχητικά τα παραμύθια με πρωτότυπα ηχοτοπία που θα συνδημιουργήσουν οι ίδιοι.

Μέσα από τη διαδικασία  μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον προφορικό λόγο, να εμπλουτίσουν την κοινωνική και καλλιτεχνική εμπειρία τους, να ενδυναμωθούν ως μέλη μιας διαγενεακής ομάδας πλαισιωμένης από την παραδοχή ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία και στη δημιουργικότητα, αλλά και να περιπλανηθούν στην παγκόσμια μυθοπλασία.

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές σας βουτιές, πάρτε τον παππού ή την γιαγιά -και αντίστροφα- και ελάτε να βουτήξουμε παρέα στη μαγεία των παραμυθιών και της μουσικής μέσα από το πρόγραμμα Να σου πω ένα παραμύθι. Ραντεβού εκεί που το σήμερα συναντά το χθες.

 

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Έλλη Γιαννάκη, Έλσα Κούντιγκ, Δημήτρης Κούρτης

Ημερομηνίες υλοποίησης: 17, 18, 19, 20, 25, 26, 27 Ιουνίου & 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10 Ιουλίου

Ώρες υλοποίησης: 11.00 - 13.00

Ηλικίες: 8 - 12 ετών & ενήλικες 65+

Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ: https://forms.office.com/e/Xt1hxUqnBy

 

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerarionEU.

Greece 2.0 NextGeneration gr 1

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24