Η σονάτα αρ. 5 "της Άνοιξης" Η σονάτα αρ. 5 "της Άνοιξης"
online
Η σονάτα αρ. 5 "της Άνοιξης"
19 Μαΐου 2020
Δημιουργική Ομάδα

Βιολί Μιχάλης Κολοκοτρώνης

Πιάνο Τίτος Γουβέλης

online
Όπερα

Η σονάτα αρ. 5 "της Άνοιξης"

Ώρα έναρξης: 20.00 | clock  

Το βίντεο θα παραμείνει online στις σελίδες της ΕΛΣ & του ΥΠΠΟΑ στο FB & το YouTube έως 19/6

 

 

Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 5 σε φα μείζονα, έργο 24 «της Άνοιξης» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

Μια από τις διασημότερες Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν, η 5η, απέκτησε την προσωνυμία «της Άνοιξης» μετά τον θάνατο του συνθέτη. Ο περιγραφικός τίτλος δόθηκε από τους εκδότες, καθώς το εξωστρεφές έργο αναδίδει ανοιξιάτικη διάθεση και τη χαρά της ζωής μέσα από τον μελωδικό του πλούτο. Με το έργο δεν γίνεται μονάχα αναφορά στην άνοιξη, αλλά τιμώνται επίσης τα 250 χρόνια από τη γέννηση του εμβληματικού συνθέτη. Ο Μιχάλης Κολοκοτρώνης, Κορυφαίος στα Β΄ Βιολιά της Ορχήστρας της ΕΛΣ, συναντά τον διακεκριμένο πιανίστα Τίτο Γουβέλη στον μυστηριώδη κόσμο των παρασκηνίων της ΕΛΣ, καθώς οι εικόνες από την άνοιξη στην πόλη συνδιαλέγονται με τους ήχους της άνοιξης του Μπετόβεν.

Διάρκεια βίντεο: 23 λεπτά

 

 

 

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής

ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ

17 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2020

www.nationalopera.gr, www.culture.gov.gr,

YouTube ΕΛΣ, Facebook ΕΛΣ, Facebook ΥΠΠΟΑ

#GNOonlinefestival #exitspring

Έναν νέο κύκλο στον καλλιτεχνικό της προγραμματισμό εγκαινιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ με τίτλο ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, ανοίγει τα φτερά του στον ψηφιακό κόσμο και μας καλεί να βιώσουμε μια καινούρια εμπειρία θέασης και ακρόασης. Από τις 17 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου 2020, έντεκα νέες βίντεο-παραστάσεις μουσικής, όπερας, οπερέτας, μουσικού θεάτρου -οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία-, καθώς και μια μαγνητοσκοπημένη παράσταση χορού, έρχονται δωρεάν στο σπίτι μας μέσω του www.nationalopera.gr, του www.culture.gov.gr, του καναλιού της ΕΛΣ στο YouTube, της σελίδας της ΕΛΣ στο Facebook και της σελίδας του ΥΠΠΟΑ στο Facebook. Όλες οι βίντεο-παραστάσεις του Φεστιβάλ θα κινηθούν γύρω από τον θεματικό άξονα της προσμονής της άνοιξης, της αναγέννησης της φύσης, του ερχομού του καινούριου. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής, η Εθνική Λυρική Σκηνή αναπτύσσει νέους τρόπους δημιουργίας και παρουσίασης του έργου της πέρα από τα αναμενόμενα. Καθώς βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα, το τέλος της οποίας κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, μετατρέπουμε την αναγκαστική απουσία από την παραγωγή της βασικής καλλιτεχνικής μας δραστηριότητας σε μια νέα δημιουργικότητα έξω από νόρμες και στεγανά. Το 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ έχει στόχο να προσφέρει στους φίλους της ΕΛΣ στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο μια «ψηφιακή» έξοδο στη φετινή άνοιξη που χάσαμε, μέσα από βίντεο-παραστάσεις μουσικής, χορού, λυρικής τέχνης.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ευχαριστεί τα καλλιτεχνικά σώματα, τους καλλιτέχνες και συνεργάτες που παραχώρησαν δωρεάν τα δικαιώματά τους προκειμένου να γίνει πράξη η μετάδοση των βίντεο-παραστάσεων του φεστιβάλ δωρεάν για το κοινό στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Video