Γκαλά Όπερας με τους Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάση Χριστογιαννόπουλο Γκαλά Όπερας με τους Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάση Χριστογιαννόπουλο
Ηρώδειο
Γκαλά Όπερας με τους Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάση Χριστογιαννόπουλο
28 Ιουλίου 2020
Δημιουργική Ομάδα

Μουσική διεύθυνση

Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι

 

Ερμηνεύουν:

Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάσης Χριστογιαννόπουλος

 

Με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €25, €35, €45, €55
Φοιτητικό: €12
Περιορισμένης ορατότητας: €10

Ηρώδειο
Όπερα

Γκαλά Όπερας με τους Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάση Χριστογιαννόπουλο

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Ώρα έναρξης: 21.00 | clock

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org]για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τη θερινή παράδοση δεκαετιών και προσαρμοζόμενη στις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες παρουσιάζει δύο Γκαλά Όπερας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο δεύτερο, την Τρίτη 28.7, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους διεθνώς αναγνωρισμένους πρωταγωνιστές της όπερας Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάση Χριστογιαννόπουλο, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι (Λουίζα Μίλλερ, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Δύναμη του πεπρωμένου, Τραβιάτα), Πονκιέλλι (Τζοκόντα), Τζορντάνο (Αντρέα Σενιέ), Λεονκαβάλλο (Παλιάτσοι) και Πουτσίνι (Τόσκα). Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο διακεκριμένος Ιταλός αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι.

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα έχει διακριθεί σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού και έχει διαγράψει μια πολύ σημαντική πορεία στα μεγαλύτερα θέατρα και τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου. Οι ερμηνείες της σε εμβληματικούς ρόλους των Βέρντι και Πουτσίνι ξεχωρίζουν για την ευαισθησία τους.

Ο Ιταλός τενόρος Τζόρτζιο Μπερρούτζι έχει διακριθεί παγκοσμίως για τον λαμπερό, ζεστό ιταλικό του ήχο, καθώς και για τη μουσική και εκφραστική απόχρωση των ερμηνειών του. Η διεθνής σταδιοδρομία του περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα λυρικά θέατρα, αλλά και αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ.

Ο σπουδαίος Έλληνας βαρύτονος της ΕΛΣ Τάσης Χριστογιαννόπουλος, παράλληλα με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, έχει κατακτήσει τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ όπερας, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους αρχιμουσικούς, έχει δουλέψει με σπουδαίους σκηνοθέτες, ενώ έχει μοιραστεί τη σκηνή με πρωταγωνιστές διεθνούς εμβέλειας.