Γκαλά Όπερας με τους Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι, Δημήτρη Πλατανιά Γκαλά Όπερας με τους Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι, Δημήτρη Πλατανιά
Ηρώδειο
Γκαλά Όπερας με τους Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι, Δημήτρη Πλατανιά
26 Ιουλίου 2020
Δημιουργική Ομάδα

Μουσική διεύθυνση:

Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι

 

Ερμηνεύουν:

Κρασσιμίρα Στογιάνοβα

Ρικκάρντο Μάσσι

Δημήτρης Πλατανιάς

 

 

Με την Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €25, €35, €45, €55
Φοιτητικό: €12
Περιορισμένης ορατότητας: €10

Ηρώδειο
Όπερα

Γκαλά Όπερας με τους Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι, Δημήτρη Πλατανιά

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Ώρα έναρξης: 21.00 | clock

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τη θερινή παράδοση δεκαετιών και προσαρμοζόμενη στις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες παρουσιάζει δύο Γκαλά Όπερας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο πρώτο, την Κυριακή 26.7, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους διεθνώς αναγνωρισμένους πρωταγωνιστές της όπερας Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι, Δημήτρη Πλατανιά, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι (Ριγολέττος, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Δύναμη του πεπρωμένου), Τζορντάνο (Αντρέα Σενιέ), Καταλάνι (Η Βάλλυ), Πονκιέλλι (Τζοκόντα) και Πουτσίνι (Τουραντότ). Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο διακεκριμένος Ιταλός αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι.

H Βουλγάρα υψίφωνος Κρασσιμίρα Στογιάνοβα είναι μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες της όπερας της εποχής μας. Από το 1998 που ξεκίνησε η στενή συνεργασία της με την Κρατική Όπερα της Βιέννης, έως σήμερα έχει κατακτήσει τα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα του πλανήτη ερμηνεύοντας τους πιο απαιτητικούς ρόλους των Βέρντι και Πουτσίνι, αλλά και Ρίχαρντ Στράους και Σλαβικό ρεπερτόριο.

O Ιταλός τενόρος Ρικκάρντο Μάσσι –ένας από τους πιο συναρπαστικούς ερμηνευτές του ιταλικού spinto ρεπερτορίου– έλαβε τη διεθνή αναγνώριση πολύ νωρίς στην καριέρα του, καθώς οι ερμηνείες του στους εμβληματικούς ρόλους των Βέρντι και Πουτσίνι θεωρήθηκαν αξεπέραστες.

Ο σπουδαίος Έλληνας βαρύτονος της ΕΛΣ Δημήτρης Πλατανιάς, παράλληλα με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, έχει κατακτήσει τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ όπερας, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους αρχιμουσικούς, έχει δουλέψει με σπουδαίους σκηνοθέτες, ενώ έχει μοιραστεί τη σκηνή με πρωταγωνιστές διεθνούς εμβέλειας.