Συναυλία Κιθάρα Εxpress Συναυλία Κιθάρα Εxpress
Εναλλακτική Σκηνή
Συναυλία Κιθάρα Εxpress
17 Μαρτίου 2019
Εναλλακτική Σκηνή
Όπερα

Συναυλία Κιθάρα Εxpress

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τα Ταμεία της ΕΛΣ

Ώρα έναρξης: 12.00  |   

Χορηγός:
elpe logo

 

Το επιτυχημένο πρόγραμμα Κιθάρα Εxpress για άτομα 65 + των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ συμπράττει με την Χορωδία 65+ για να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή συναυλία γεμάτη διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12.00.

 

Κιθάρα Εxpress 

“Το Κιθάρα Express μου έδωσε την ευκαιρία να προσεγγίσω το όνειρο που άργησε, αλλά με πρόλαβε”
κ. Νίνα

Ποτέ δεν είναι αργά για όνειρα. Οι ομάδες του Κιθάρα Express το γνωρίζουν πολύ καλά. Μία κιθάρα κατεβασμένη από το πατάρι, θετική διάθεση και αγαπημένα τραγούδια είναι η κλασική μας συνταγή, και η μουσική παρέα μας ξεκινάει τις αλχημείες της. Στην εβδομαδιαία συνάντηση του Κιθάρα Express ο χρόνος και οι υποχρεώσεις που τρέχουν μένουν εκτός τάξης, είναι η ώρα για κιθαρίσματα, τραγούδια, χαρά και χαλάρωση. Είναι η ώρα που φτιάχνουμε μουσική στο παρόν, με υλικά από το παρελθόν, για να κερδίσουμε το μέλλον.

Κυρίες και κύριοι επιβιβαστείτε στο Κιθάρα Express. Καλή μας ακρόαση!

——
Το πρόγραμμα Κιθάρα Express αποτελεί μία εναλλακτική προσέγγιση εκμάθησης και χρήσης της κιθάρας. Η κιθάρα διαμορφωμένη ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών γίνεται γέφυρα για ταχεία και εύκολη πρόσβαση αρχαρίων στη μουσική και στην εκμάθηση ενός οργάνου. Σημαντική θέση στο πρόγραμμα κατέχει το τραγούδι και η έκφραση μέσα από αυτό.

Το πρόγραμμα Κιθάρα Expres ξεκίνησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο μαθημάτων του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής, από τη διδάσκουσα Ιωάννα Ετμεκτσόγλου. Από το 2013, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετοί κύκλοι μαθημάτων του προγράμματος σε διάφορες ομάδες και δομές. Παράλληλα, έρευνες σχετικές με το πρόγραμμα Κιθάρα Express βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Κική Κέρζελη
Επιστημονική Υπεύθυνη προγράμματος: Ιωάννα Ετμεκτσόγλου

 

Συμμετέχοντες:

Αγιάσουγλου Αθανασία, Αντύπα Πόπη, Αντωνάτου Χαρά, Γαλήτου Έφη, Γιουβάνου Καίτη, Δαριγώτη Χρυσή, Δελαπόρτας Λουκάς, Δημάκου Ελένη, Διγενή Μαίρη, Δουφέκα Τζούλη, Ζαραλίκου Έλενα, Ζωγράφος Χρήστος, Ιορδάνου Οδυσσέας, Καλογιάννη Βίκη, Καλπίδου Τασούλα, Καρανάσιου Κατερίνα, Κοκκίνης Τάσος, Κοκώνα Βιβή, Κορνελάκη Άννα, Κοτζιάς Κυριάκος, Κουνάδη Μάγδα, Κουσίδου Σάσα, Κουστένη Βαρβάρα, Κριτσιώτη Έμμα, Λαμπρινάκη Ανθή, Ματσακάς Γιώργος, Μαυρόπουλος Σπύρος, Μικέλη Αναστασία, Μιχαλιτσιάνου Μαριάννα, Μπερδέση Λιλή, Μπούκρα Άννα, Ναυπλιώτη Γεωργία, Παλαιολόγου Άννα, Παλαιολόγου Σάντρα, Πέτσα Ιωάννα, Πήτα Κορίνα, Ρεντούφης Δημήτρης, Ρουμπελάκη Νανά, Ρούση Λυδία, Σιδηροπούλου Ελένη, Σιδηροπούλου Ερμιόνη, Σιέμπενου Ελευθερία, Σκαρπέλης Ανδρέας, Σουρτζή Αθηνά, Στρατηγάκη Αλεξάνδρα, Τσαγκαράκη Ευτυχία, Τσιχλάκη Ευαγγελία, Φουντουκίδου Παναγιώτα, Φραγκοζίδου Χριστίνα, Φραγκούλη Άννα, Χαδούλη Μαργαρίτα, Χατζηανδρέου Νίκος, Χατζηδάκη Ειρήνη,

Θερμές ευχαριστίες:

• στα Α’, Β’, Γ’, Δ’ ΚΑΠΗ Καλλιθέας και στο Α’ ΚΑΠΗ Παλαιού Φαλήρου
• στις κοινωνικές λειτουργούς των ΚΑΠΗ, Όλγα Μωυσίδου και Βάσω Πετροπούλου
• στον Νίκο και τον Δημήτρη για την πολύτιμη βοήθεια
• στην Ιωάννα Ετμεκτσόγλου για την ουσιαστική στήριξη

 

 

 

Χορωδία 65+ 
Μια νέα χορωδία για γυναίκες και άνδρες άνω των 65 ετών. Τα μέλη της Χορωδίας θα πρέπει να έχουν πάθος για τη μουσική και το τραγούδι, χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποια εξειδικευμένη γνώση. Με άξονα το τραγούδι και κάποιες διαθεματικές προσεγγίσεις που συνδυάζουν τη μουσική πράξη με τον λόγο, η Χορωδία έχει στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη συναισθηματικών δεσμών και την κοινωνικοποίηση των μελών της. Παράλληλα, στο δημιουργικό πλαίσιο της Χορωδίας η διαδικασία μάθησης μετατρέπεται σε δημιουργική εμπειρία, η οποία θα προσφέρει χαρά και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Δήμητρα Παπασταύρου
Πιάνο - Συνοδεία: Κώστας Παπαθύμνιος

 

Η  συναυλία «Κιθάρα Express» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 

footer