Η Λυρική γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο ΕΜΣΤ Η Λυρική γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο ΕΜΣΤ
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Η Λυρική γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο ΕΜΣΤ
Ιούνιος 2016
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Καλλιτεχνικές Δράσεις

Η Λυρική γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο ΕΜΣΤ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
21 Ιουνίου 2016
Βεράντα 4ου ορόφου Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Ώρα έναρξης 21.30 | clock
Ελεύθερη είσοδος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια ιδιαίτερη συναυλία αφιερωμένη στη σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ού αιώνα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη βεράντα του 4ου ορόφου του νέου κτηρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στο Φιξ, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.

Η συναυλία αυτή αποτελεί την δεύτερη εκδήλωση της σειράς ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ που γίνεται στο πλαίσιο των δοκιμαστικών λειτουργιών του ΕΜΣΤ. Πρόκειται για την αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δύο Πολιτιστικών Οργανισμών, οι οποίοι σκοπεύουν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους στο νέο άξονα που δημιουργείται στη Λεωφόρο Συγγρού, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο νέο του κτήριο και η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο τέρμα Συγγρού στην Καλλιθέα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, το ΕΜΣΤ ανοίγει στο κοινό την βεράντα στον 4o όροφο για να φιλοξενήσει τους διακεκριμένους μονωδούς της ΕΛΣ, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από έργα σύγχρονης όπερας και μουσικής των Μπρίττεν, Στραβίνσκι, Ραχμάνινοφ, Βλασόφ, Ραβέλ, Μπέρνσταϊν, Αν, Ντυπάρκ, συνοδεία πιάνου.
Συμμετέχουν οι Μονωδοί Αγγελική Καθαρίου, Έλενα Κελεσίδη, Χρήστος Κεχρής, Νίκος Κοτενίδης, Διονύσης Σούρμπης, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Γιάννης Χριστόπουλος. Στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Πρόγραμμα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ

Το ΕΜΣΤ αξιοποιώντας την περίοδο των υποχρεωτικών δοκιμών που προηγούνται της οριστικής λειτουργίας του και εν αναμονή της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που θα το οδηγήσουν στα εγκαίνιά του, επέλεξε την πραγματοποίηση σειράς καλλιτεχνικών δράσεων, σε τακτά χρονικά διαστήματα, που στοχεύουν αφενός στη γνωριμία με το κοινό και αφετέρου στην ανάπτυξη συνεργειών με ελληνικά και διεθνή ιδρύματα συναφούς σκοπού.
H συναυλία της ΕΛΣ στο ΕΜΣΤ, εντάσσεται στον κύκλο των Καλλιτεχνικών Δράσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο να φέρουν την τέχνη της όπερας πιο κοντά στο κοινό, και να καταδείξουν ότι η τέχνη δεν έχει αποκλεισμούς και περιορισμούς.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί με 200 δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν με αυστηρή σειρά προτεραιότητας την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, από τις 12.00 και μέχρι εξαντλήσεώς τους, από το ισόγειο του νέου του κτηρίου του ΕΜΣΤ (είσοδος από την Λεωφόρο Συγγρού).

Σημείωση: Κάθε άτομο μπορεί να παραλάβει μέχρι δύο Δελτία Εισόδου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων θα ζητούνται τα στοιχεία επικοινωνίας όσων προμηθευτούν τα Δελτία Εισόδου που θα διανεμηθούν.

Φωτογραφία ΕΜΣΤ © Γιώργος Νέσης

Υποστηρικτής:vikos

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας