Διάλεξη "Ελληνική οπερέτα: ένα αστικό, ευρωπαϊκό και λαϊκό είδος" Διάλεξη "Ελληνική οπερέτα: ένα αστικό, ευρωπαϊκό και λαϊκό είδος"
Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ
Διάλεξη "Ελληνική οπερέτα: ένα αστικό, ευρωπαϊκό και λαϊκό είδος"
Οκτώβριος 2015
Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Διάλεξη "Ελληνική οπερέτα: ένα αστικό, ευρωπαϊκό και λαϊκό είδος"

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
22 Οκτωβρίου 2015

Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Ώρα έναρξης:17.30 clock
Είσοδος ελεύθερη

Αποκλειστικός δωρητήςΙΣΝ LOGOΑλέξανδρος Ευκλείδης - Σκηνοθέτης, Δρ. Θεατρολογίας ΑΠΘ

Η ελληνική οπερέτα, παρότι θεωρείται ως ένα δημοφιλές είδος, είναι ουσιαστικά ένας από τους χαμένους θησαυρούς της ελληνικής τέχνης. Από τα περισσότερα από πεντακόσια έργα που γράφτηκαν κατά την περίοδο ακμής του είδους (1908-1940) ελάχιστα έχουν βρει μεταπολεμικά το δρόμο της σκηνής, ενώ από κορυφαία δείγματα της ακμάζουσας αστικής ζωής, έχουν καταδικαστεί σε αναγνώσεις πλήρεις νοσταλγίας. Τι ήταν, όμως, η οπερέτα στην εποχή της, ποιο είναι το αισθητικό και ιδεολογικό της στίγμα, πώς μπορεί κανείς να τη διαβάσει πέραν των στερεοτύπων με τα οποία έχει, άδικα, συνδεθεί; Στα ερωτήματα αυτά θα επιχειρήσει να δώσει απάντηση η διάλεξη του Αλέξανδρου Ευκλείδη, σκηνοθέτη και διδάκτορα θεατρολογίας, ο οποίος ασχολείται με την έρευνα και την σκηνική αναβίωση των ξεχασμένων έργων του ρεπερτορίου της ελληνικής οπερέτας.

Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν από κάθε εκδήλωση.

Πληροφορίες: 210 8778396-8 / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.