Η Λυρική στο Ολυμπιείον Η Λυρική στο Ολυμπιείον
Ολυμπιείον
Η Λυρική στο Ολυμπιείον
Ιούλιος 2015
Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΣΟΛΙΣΤ
Τσέλια Κοστέα
Δημήτρης Πλατανιάς
Δημήτρης Πακσόγλου

Ολυμπιείον
Συναυλίες

Η Λυρική στο Ολυμπιείον

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
29 Ιουλίου 2015

Ώρα έναρξης 21.00 | clock

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπιείου - Στύλοι Ολυμπίου Διός

Σημαντική αλλαγή: Η διανομή των δελτίων προτεραιότητας και η είσοδος
στον αρχαιολογικό χώρο για την συναυλία θα γίνει από την Λεωφόρο Αμαλίας
στην Πύλη Αδριανού, λόγω έργων στην Β. Όλγας.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του Ολυμπιείου, δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας.

Συναυλία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Μουσική διεύθυνση Μύρων Μιχαηλίδης

Με μια μεγάλη συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει την καλλιτεχνική περίοδο 2014-15, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015. Στον μαγικό αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μας, μια συναυλία με εμβληματικά αποσπάσματα από διάσημες όπερες.

Η λυρική τέχνη είχε πάντοτε τον τρόπο να εκφράζει διαχρονικά θέματα και να δίνει απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, την κοινωνία, τα έθνη. Η συναυλία αυτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ολυμπιείον, μέσα στο δύσκολο καλοκαίρι του '15, έρχεται για να υπογραμμίσει τη δύναμη της μουσικής και της τέχνης και να λειτουργήσει ως βάλσαμο σε δύσκολες εποχές.

Με δημοφιλή αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες όπως, μεταξύ άλλων, ο Ναμπούκο, ο Τροβατόρε, ο Οθέλλος, ο Μάκμπεθ, η Τόσκα, και με την συμμετοχή του συνόλου των καλλιτεχνικών της δυνάμενων (Ορχήστρα, Χορωδία, Μονωδοί) η ΕΛΣ φιλοδοξεί να προσφέρει μια ανάσα αισιοδοξίας, σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, το Ολυμπιείον.

Εδώ και τέσσερα χρόνια η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας της, οι οποίες στόχο έχουν να διατρανώσουν ότι η λυρική τέχνη δεν έχει περιορισμούς, δεν λειτουργεί με κοινωνικούς ή άλλους αποκλεισμούς, αλλά απευθύνεται σε όλους.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης θα έχει την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης της συναυλίας. Σολίστ, δύο από τους διαπρεπέστερους μονωδούς της ΕΛΣ -σε Ελλάδα και εξωτερικό-, η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, καθώς και ο τενόρος της νεότερης γενιάς Δημήτρης Πακσόγλου.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την συνδρομή και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.