Το Λυρικό λεωφορείο στους δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής Το Λυρικό λεωφορείο στους δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής
Αθήνα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Μοσχάτο
Το Λυρικό λεωφορείο στους δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής
Ιούνιος 2013
Αθήνα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Μοσχάτο
Καλλιτεχνικές Δράσεις

Το Λυρικό λεωφορείο στους δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
21 Ιουνίου 2013

Ώρες διαδρομής Λυρικού λεωφορείου: 18.00 – 21.00  clock

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, το Λυρικό λεωφορείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με τις Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), βγαίνει στους δρόμους της πόλης, στην Αθήνα, αλλά και στους Δήμους που γειτνιάζουν με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ν. Σμύρνη, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Μοσχάτο) για μια μεγάλη μουσική βόλτα, με επιβάτες καταξιωμένους έλληνες τραγουδιστές της όπερας.

Με αφετηρία στις 18.00, από το θέατρο Ολύμπια στην Ακαδημίας, το Λυρικό λεωφορείο κάνει στάσεις σε: Σύνταγμα (μπροστά από το Public), αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Στύλοι Ολυμπίου Διός), Άλσος Νέας Σμύρνης (Εφέσου & Ελ. Βενιζέλου), Πλατεία Νέας Σμύρνης (Λ. Ελ. Βενιζέλου), Πλατεία Φλοίσβου (Λ. Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο), Πλατεία Μεταμορφώσεώς (Στρ. Μακρυγιάννη & Μεταμορφώσεως, Μοσχάτο), Πλατεία Κύπρου (Σιβιτανίδου, Καλλιθέα), Πλατεία Δαβάκη (Λ. Βενιζέλου και Δαβάκη, Καλλιθέα), Πλατεία Ασωμάτων (Σταθμός Θησείου) και τέλος στην Πλατεία Μοναστηρακίου (Ερμού & Αθηνάς).

Διάσημες άριες και ντουέτα από Όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου θα ερμηνεύσουν οι σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μαρία Μητσοπούλου, Δέσποινα Σκαρλάτου, η μέτζο σοπράνο Λυδία Αγγελοπούλου, οι τενόροι Γιάννης Χριστόπουλος, Δημήτρης Πακσόγλου και οι βαρύτονοι Χάρης Ανδριανός και Διονύσης Σούρμπης.

Το λεωφορείο είναι μια ευγενική παραχώρηση της εταιρίας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.)

Χορηγοί