Μποέμ Μποέμ
Ιόνιος Σχολή, Κέρκυρα
Μποέμ
Καλλιτεχνική Περίοδος 2012/13 - Τζάκομο Πουτσίνι
Δεκέμβριος 2012
Δημιουργική Ομάδα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ισίδωρος Σιδέρης

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΎΜΙΑ
Γιάννης Κατρανίτσας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ & ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Φρίξος Μόρτζος

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Διονύσης Τσαφταρίδης

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Νίκος Εργαζάκης

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΡΟΝΤΟΛΦΟ
Γιάννης Χριστόπουλος

ΜΙΜΗ
Άννα Στυλιανάκη

ΜΑΡΤΣΕΛΛΟ
Διονύσης Σούρμπης

ΜΟΥΖΕΤΑ
Μαρία Μαυρομμάτη

ΣΩΝΑΡ
Ζαφείρης Κουτελιέρης

ΚΟΛΛΙΝΕ
Κώστας Ντότσικας

ΑΛΤΣΙΝΤΟΡΟ
Τάσος Λαζάρου

ΕΡΩΤΑΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ
Διονύσης Τσαφταρίδης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
Λυδία Αγγελοπούλου, Σταμάτης Μπερής

Ιόνιος Σχολή, Κέρκυρα
Όπερα της Βαλίτσας με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Μποέμ

Τζάκομο Πουτσίνι

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
1 Δεκεμβρίου 2012

Ώρα έναρξης: 20.00 clock
Είσοδος ελεύθερη 

 Αποκλειστικός Δωρητής

ΙΣΝ LOGO

Έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή της σεζόν, που κορυφώθηκε το καλοκαίρι στα αρχαία θέατρα της Μεσσήνης και των Οινιάδων, η Όπερα της βαλίτσας συνεχίζει το ταξίδι της στην Ελλάδα, με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πέμπτος σταθμός της, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στη Κέρκυρα, όπου το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, θα διηγηθεί τον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροντόλφο και της ράφτρας Μιμής στη θρυλική όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι.

Η βραδιά αυτή πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Ίδρυμα, ενισχύοντας την προσπάθεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να καταστήσει το λυρικό θέατρο προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό, στηρίζει έμπρακτα μια σειρά παραστάσεων στην Αθήνα, το Βόλο, το Ηράκλειο και άλλους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Ευέλικτη, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, η "Όπερα της βαλίτσας" ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους, όπως πνευματικά κέντρα και μουσεία, συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της Ε.Λ.Σ., με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά ... σε μια βαλίτσα, με σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Ο Σκηνοθέτης της παράστασης, Ισίδωρος Σιδέρης σημειώνει:

Η Όπερα της βαλίτσας παρουσιάζει τη Μποέμ σα μια εναλλακτική πρόταση, σε μια ευέλικτη συμπυκνωμένη παράσταση. Δεν θέλει να ανταγωνιστεί την κεντρική σκηνή της ΕΛΣ, αλλά με απλά μέσα, με την δύναμη της μουσικής και των ερμηνευτών μας, στοχεύει να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό.

Στη Μποέμ η ένταση της μουσικής βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την πυρετώδη ένταση και πυκνότητα της παράστασης. Το χιούμορ και το σασπένς αντιπαρατίθενται στο υπέροχο μελό του έργου και της μουσικής, δημιουργώντας μια σύγχρονη και άμεση παράσταση σε απόσταση αναπνοής από το κοινό.