Πιμπινόνε Πιμπινόνε
Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου
Πιμπινόνε
Καλλιτεχνική Περίοδος 2014/15 - Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν
Ιούνιος 2015
Δημιουργική Ομάδα

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Δημήτρης Δημόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ίων Κεσούλης

ΣΚΗΝΙΚΑ
Γιώργος Κολιός

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Αυγή Δελέγκα

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Δήμητρα Βλάχου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΙΑΝΟ
Χρύσανθος Αλισάφης

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΒΕΣΠΕΤΤΑ
Μυρσίνη Μαργαρίτη 

ΠΙΜΠΙΝΟΝΕ
Βαγγέλης Μανιάτης

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου
Καλλιτεχνικές Δράσεις

Πιμπινόνε

Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
4 Ιουνίου 2015

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30clock

Είσοδος ελεύθερη

Αποκλειστικός Δωρητής

ΙΣΝ LOGO

Η παρουσίαση λυρικών έργων σε απρόσμενους χώρους είναι μία από τις βασικές επιλογές της εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που στόχο έχει να φέρει την όπερα κοντά σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, κάνοντας τη λυρική τέχνη κτήμα όλων των πολιτών.
Στον άξονα αυτό εντάσσεται ο Πιμπινόνε του Γ. Φ. Τέλεμαν, η ελαφριά παραγωγή που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη μορφή της «Όπερας Τσέπης».

Η μονόπρακτη μπαρόκ όπερα του Τέλεμαν, που αποτέλεσε πρότυπο για μια σειρά ανάλογων έργων, συνεχίζει τις παραστάσεις της, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε επιλεγμένους χώρους των όμορων δήμων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάνοντας στάση την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου.

Πρόκειται για την ιστορία μίας καπάτσας καμαριέρας, της Βεσπέττα που καταφέρνει να «τυλίξει» έναν πλούσιο και φαντασμένο γέρο, τον Πιμπινόνε και να τον κάνει σύζυγό της. Το έργο, που βρίσκεται στον απόηχο των κωμικών τεχνασμάτων της Commedia dell’ Arte, παρουσιάζεται σκηνοθετημένο από τον Ίωνα Κεσούλη, σε μια εκδοχή που στηρίζεται στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και την άμεση απεύθυνση στον θεατή.

Στην παράσταση της Πέμπτης 4 Ιουνίου, συμμετέχουν οι μονωδοί: Μυρσίνη Μαργαρίτη (Βεσπέττα) και Βαγγέλης Μανιάτης (Πιμπινόνε). Τη μουσική διεύθυνση και τη συνοδεία στο πιάνο έχει αναλάβει ο Χρύσανθος Αλισάφης. Το σκηνικό υπογράφει ο Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια η Αυγή Δελέγκα και τη χορογραφία η Δήμητρα Βλάχου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου [Λυκούργου & Ελευθερίας, Μοσχάτο τηλ.: 210 4833230]