Links Links
Θέατρο Ολύμπια
Links
Καλλιτεχνική Περίοδος 2015/16 - Αντώνης Φωνιαδάκης / Γ. Σ. Μπαχ - Γ. Φ. Χαίντελ -Z. Tαρρίντ
Απρίλιος 2016
Δημιουργική Ομάδα

Νέα παραγωγή
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Αντώνης Φωνιαδάκης - APOTOSOMA

ΜΟΥΣΙΚΗ
Γ.Σ. Μπαχ
Γ.Φ.Χαίντελ
Ζ. Ταρρίντ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ
Αντώνης Φωνιαδάκης
APOTOSOMA
Σάκης Μπιρμπίλης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ
Τάσος Σοφρονίου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Σάκης Μπιρμπίλης

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΗΧΟΥ
Ζυλιέν Ταρρίντ

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Selon Désir
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Μαρία Κουσουνή
Ελεάνα Ανδρεούδη
Πόπη Σακελλαροπούλου
Άννα Φράγκου
Όλγα Ζουρμπινά
Μάγδα Κούκου- Φέρρα
Μάγδα Λαγογιάννη
Ζωή Σχοινοπλοκάκη
Βίκυ Τσιρογιάννη
Αριάδνη Φιλιππάκη

ΑΝΔΡΕΣ
Βαγγέλης Μπίκος
Στέλιος Κατωπόδης
Γιάννης Μπενέτος
Μιχάλης Παππάς
Μάικλ Ντούλαν
Νίκος Μοσχής
Έλτον Ντιμρότσι
Θανάσης Σολωμός
Δημήτρης Φέρρας

Air
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Μαρία Κουσουνή
Ελεάνα Ανδρεούδη
Πόπη Σακελλαροπούλου
Άννα Φράγκου
Όλγα Ζουρμπινά
Μάγδα Κούκου- Φέρρα
Μαργαρίτα Κώστογλου
Αριάδνη Φιλιππάκη

ΑΝΔΡΕΣ
Βαγγέλης Μπίκος
Στέλιος Κατωπόδης
Γιάννης Μπενέτος
Μάικλ Ντούλαν
Έλτον Ντιμρότσι
Θανάσης Σολωμός

Links
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Μαρία Κουσουνή
Ελεάνα Ανδρεούδη
Βανέσα Κούρκουλου
Δήμητρα Λαούδη
Χριστίνα Μακρίδου
Πόπη Σακελλαροπούλου
Μήτση Στεργιανού
Άννα Φράγκου
Κλεοπάτρα Ανερούσου
Όλγα Ζουρμπινά
Ελένη Κλάδου
Κόμη Κλουκίνα
Μάγδα Κούκου- Φέρρα
Μάγδα Λαγογιάννη
Ζωή Σχοινοπλοκάκη
Βίκυ Τσιρογιάννη
Αριάδνη Φιλιππάκη
Αγγελική Βραχλιώτη
Παρασκευή Οικονόμου
Αναστασία Παττελάκη
Μαρία - Ελένη Τσόνη (Σπουδάστριες Σχολής ΕΛΣ)

ΑΝΔΡΕΣ
Ντανίλο Ζέκα
Βαγγέλης Μπίκος
Αγάπιος Αγαπιάδης
Αντώνης Κορούτης
Φώτης Διαμαντόπουλος
Στέλιος Κατωπόδης
Γιάννης Μπενέτος
Μάικλ Ντούλαν
Πέτρος Κουρουπάκης
Νίκος Μοσχής
Έλτον Ντιμρότσι
Θανάσης Σολωμός
Δημήτρης Φέρρας
Γιάννης Λάβνερ
Παύλος Μαράτος (Σπουδαστές Σχολής ΕΛΣ)

Θέατρο Ολύμπια
Μπαλέτο

Links

Αντώνης Φωνιαδάκης / Γ. Σ. Μπαχ - Γ. Φ. Χαίντελ -Z. Tαρρίντ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
3, 6, 10, 19, 22, 23 Απριλίου 2016

Θέατρο Ολύμπια
Ώρα έναρξης: 20.00 | clock

Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και είναι αφιερωμένη στους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, τον Γ. Σ. Μπαχ και τον Γ. Φ. Χαίντελ. Από τις 3 έως τις 23 Απριλίου στο Θέατρο Ολύμπια.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, αφιερώνει την νέα του, πολυαναμενόμενη χορογραφία στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Γκεόργκ Φρήντριχ Χαίντελ, τους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν την ίδια χρονιά -το 1685- σε κοντινές πόλεις, δεν συναντήθηκαν ποτέ όσο ζούσαν. Μέσα από τη σύνθεση των μουσικών τους και τη χορογραφία, ο Φωνιαδάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο όπου το φανταστικό, υποσυνείδητο και μυστικιστικό στοιχείο εναλλάσσεται και συνομιλεί με τον ωμό ρεαλισμό δημιουργώντας ένα ιδανικό "οικοσύστημα" συνάντησης των δύο μουσουργών.
Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, το Selon Désir, το οποίο ο Φωνιαδάκης έχει πρωτοπαρουσιάσει στο Μπαλέτο της Γενεύης και τα Air και Links, τα οποία χορογράφησε ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ. Ο χορογράφος σημειώνει: "Το έργο παρουσιάζεται με τη μορφή σπονδυλωτής παράστασης. Η πρώτη χορογραφία είναι ένα κομμάτι ρεπερτορίου που είχα κάνει με το Μπαλέτο της Γενεύης, οι άλλες δύο είναι δημιουργίες για την ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η μια σε πουέντ με μια γραφή πιο κλασική, γιατί ήθελα να εξερευνήσω τις δυνατότητες της ομάδας. Άρα το Links ουσιαστικά έρχεται να δεθεί και σε αυτό, στο πώς συνδέονται τα συναισθήματα από το ένα κομμάτι στο άλλο. Μιλάμε για ένα τοπίο δυσανάλογο, στο οποίο, τελικά, όλα έχουν σχέση μεταξύ τους (...) Με ενδιαφέρει αυτή η πολυμορφία, τόσο για τη βραδιά αυτή, το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι γραμμικό, το οποίο έχει αρχή μέση και τέλος και είναι αποσπασματικό (αλλά πάντα από πίσω με σκέψη μουσικής και συναισθήματος), όσο και για την δουλειά μου την ίδια, κάτι που μπορεί να ξαφνιάζει τους θεατές μέσα στην ίδια τη βραδιά (την παράσταση). Είναι μια καλή ευκαιρία να απενοχοποιηθώ από έναν ρόλο, που ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι έχω. Είναι μια ευκαιρία να δείξω μια παλέτα που όλοι οι καλλιτέχνες έχουμε. Ήταν μια πρόκληση για μένα τόσο ως χορογράφο όσο και για την ομάδα, η οποία κλήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να υπερασπιστεί τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις από τον ίδιο χορογράφο".
O Φωνιαδάκης, εργάστηκε με τον συνθέτη και μουσικολόγο Ζυλιέν Ταρρίντ, προκειμένου να δημιουργήσουν μια σύνθεση πάνω στην μπαρόκ μουσική και τους δύο κορυφαίους εκπροσώπους της. "Η μουσική του Μπαχ και του Χαίντελ δημιουργεί από μόνη της ένα τοπίο στο χώρο, που προκαλεί ατμόσφαιρα και θεατρικότητα. Για παράδειγμα, το πρώτο μέρος της βραδιάς με τα "Κατά Ματθαίον" και "Κατά Ιωάννη Πάθη" του Μπαχ έχει κάτι πολύ πιο πομπώδες και μεγαλεπίβολο σε σχέση με το τρίτο κομμάτι που είναι πιο θλιμμένο, πιο μελαγχολικό. Η χροιά της μουσικής καταλαμβάνει τον χώρο με ένα πολύ συγκεκριμένο συναίσθημα", αναφέρει ο χορογράφος.
Αναφορικά με τον τίτλο της βραδιάς, LINKS - σύνδεσμοι ή συνδέσεις στην ελληνική γλώσσα, ο Φωνιαδάκης αναφέρει: "Η μεγαλύτερη σύνδεση, η πιο σημαντική γέφυρα, είναι η σχέση μου και ο σύνδεσμος μου με την ομάδα. Ο αιώνιος σύνδεσμος του δημιουργού με τον ερμηνευτή. Θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη δημιουργία είναι μια συνεχής μεταβλητή πλατφόρμα από την ώρα που δημιουργήθηκε μέχρι την ώρα της παράστασης και είναι και το είδος της κινησιολογίας, όπου τίποτα δεν είναι σταθερό, επειδή είναι μια ενέργεια που βιώνεται διαφορετικά κάθε φορά, άρα κάθε παράσταση θα είναι διαφορετική".
Στο LINKS την επιμέλεια των σκηνικών έχει ο Αντώνης Φωνιαδάκης (Apotosoma) μαζί με τον Σάκη Μπιρμπίλη, τα κοστούμια υπογράφει ο Τάσος Σοφρονίου και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Συμμετέχουν οι Α' Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της ΕΛΣ, καθώς και Σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ.

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ €15, €20, €25, €30, €35, €45 - Φοιτητικό, παιδικό €10 - Περιορισμένης ορατότητας €7, €10, €12, €20

Στη δεύτερη παράσταση της παραγωγής, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, θα διατεθούν 150 εισιτήρια για ανέργους, στην τιμή των €5.

Πληροφορίες: Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα / Τρίτη – Κυριακή 09.00-21.00 & Δευτέρα, 09.00-16.00, Τηλ. 210 366 2100, Ομαδικές πωλήσεις 210 371 1342

Η ΕΛΣ έχει εξασφαλίσει προνομιακές τιμές parking, για τους θεατές των παραστάσεων της, στο Θέατρο Ολύμπια. Με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης πληρώνετε 5 ευρώ για το parking του αυτοκινήτου σας, στα συνεργαζόμενα parking, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στο Θέατρο Ολύμπια:

«EUROPRAXIS – ENGINEERING PARKOMAT AE» - Ζαλόγγου 3, Αθήνα. Τηλέφωνο πάρκινγκ: 2103800860

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ευχαριστεί τον GEA για την ευγενή συνδρομή του ως προς τα συγγενικά δικαιώματα της μουσικής.

links

Video

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας