Όπερα και Μόδα "Il sogno" Όπερα και Μόδα "Il sogno"
Ωδείο Αθηνών
Όπερα και Μόδα "Il sogno"
Μάιος 2015
Δημιουργική Ομάδα

ΙΔΕΑ - ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ
Ίσμα Τουλάτου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Κωνσταντίνος Ρήγος

Πρωταγωνιστές Παράστασης

SPECIAL GUEST
Λουκία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ
Γιώργος Σεγρεδάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ
Αχιλλέας Χαρίτος

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Xρήστος Τζιόγκας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΙΑΝΟ
Δημήτρης Γιάκας

BΙΟΛΙ
Παναγιώτης Τζιώτης

Ωδείο Αθηνών
Καλλιτεχνικές Δράσεις

Όπερα και Μόδα "Il sogno"

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 ΜΑΙΟΥ 2015
21 Μαΐου 2015

Ωδείο Αθηνών

Ώρα έναρξης: 21.00 | clock

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Το καθιερωμένο, πλέον, ετήσιο ραντεβού της όπερας και της μόδας επιστρέφει στις 21 Μαΐου 2015, στο Ωδείο Αθηνών, στην Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι Το όνειρο -Il sogno-, μια θεματική που συναντούμε συχνά στις κορυφαίες όπερες του ρεπερτορίου, αλλά ταυτόχρονα και μια διάσταση που αναμφισβήτητα έχει το προσωπικό στίγμα της σχεδιάστριας Λουκίας, η οποία είναι η φετινή προσκεκλημένη από τον χώρο της μόδας.
Ο μέχρι πρότινος εκθεσιακός χώρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ιστορικό Ωδείο Αθηνών, το κτίριο σύμβολο του ελληνικού μοντερνισμού του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, θα φιλοξενήσει τη νέα συνάντηση των δύο γοητευτικών κόσμων που φέτος έχει τον τίτλο «Il sogno». Καλεσμένη είναι η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, η Λουκία η οποία εμπνέεται από άριες και αποσπάσματα των Ντβόρζακ, Μπερλιόζ, Μασνέ, Ραχμάνινοφ, Λέχαρ, Όφενμπαχ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι κ.ά και αποτυπώνει την προσωπική της σφραγίδα στην βραδιά.

Στο πιάνο και στη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ο Δημήτρης Γιάκας, ενώ τη σκηνοθεσία και την κίνηση υπογράφει ο πολυτάλαντος Κωνσταντίνος Ρήγος. Πρωταγωνιστούν οι Μονωδοί της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο), Μαρία Κόκκα (σοπράνο), Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Άρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), Νίκος Στεφάνου (τενόρος) και Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος). Συμπράττουν επίσης Χορευτές του Μπαλέτου, αλλά και σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ.

Ο γνωστός make-up artist Αχιλλέας Χαρίτος επιμελείται τις αναπάντεχες μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών, ενώ στο εικαστικό αποτέλεσμα δίνει το προσωπικό του στίγμα και ο hair stylist Σταμάτης Καραΐσκος.

Συμμετέχουν Μέλη του Μπαλέτου και σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ

Ωδείο Αθηνών [Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα]