Πιμπινόνε Πιμπινόνε
Πολυχώρος Δημαρχιακού Μεγάρου, Π. Φάληρο
Πιμπινόνε
Καλλιτεχνική Περίοδος 2014/15 - Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν
Μάιος 2015
Δημιουργική Ομάδα

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Δημήτρης Δημόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ίων Κεσούλης

ΣΚΗΝΙΚΑ
Γιώργος Κολιός

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Αυγή Δελέγκα

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Δήμητρα Βλάχου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΙΑΝΟ
Δόμνα Χάλαρη

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΒΕΣΠΕΤΤΑ
Βάσια Ζαχαροπούλου

ΠΙΜΠΙΝΟΝΕ
Ζαφείρης Κουτελιέρης

Πολυχώρος Δημαρχιακού Μεγάρου, Π. Φάληρο
Καλλιτεχνικές Δράσεις

Πιμπινόνε

Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 3 ΜΑΙΟΥ 2015
3 Μαΐου 2015

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ, Π. ΦΑΛΗΡΟ
Στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 19.00clock
Είσοδος ελεύθερη

Αποκλειστικός Δωρητής

ΙΣΝ LOGO

Η παρουσίαση λυρικών έργων σε απρόσμενους χώρους είναι μία από τις βασικές επιλογές της εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που στόχο έχει να φέρει την όπερα κοντά σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, κάνοντας τη λυρική τέχνη κτήμα όλων των πολιτών.
Στον άξονα αυτό εντάσσεται ο Πιμπινόνε του Γ. Φ. Τέλεμαν,η ελαφριά παραγωγή που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη μορφή της «Όπερας Τσέπης».

Η μονόπρακτη μπαρόκ όπερα του Τέλεμαν, που αποτέλεσε πρότυπο για μια σειρά ανάλογων έργων, συνεχίζει τις παραστάσεις της, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε επιλεγμένους χώρους των όμορων δήμων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με πρώτη στάση, αυτή την Κυριακή 3 Μαΐου, στον Πολυχώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στο Παλαιό Φάληρο.

Πρόκειται για την ιστορία μίας καπάτσας καμαριέρας, της Βεσπέττα που καταφέρνει να «τυλίξει» έναν πλούσιο και φαντασμένο γέρο, τον Πιμπινόνε και να τον κάνει σύζυγό της. Το έργο, που βρίσκεται στον απόηχο των κωμικών τεχνασμάτων της Commedia dell’ Arte, παρουσιάζεται σκηνοθετημένο από τον Ίωνα Κεσούλη, σε μια εκδοχή που στηρίζεται στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και την άμεση απεύθυνση στον θεατή.
Στην παράσταση της Κυριακής 3 Μαΐου, συμμετέχουν οι μονωδοί: Βάσια Ζαχαροπούλου (Βεσπέττα) και Ζαφείρης Κουτελιέρης (Πιμπινόνε). Τη μουσική διεύθυνση και τη συνοδεία στο πιάνο έχει αναλάβει η Δόμνα Χάλαρη. Το σκηνικό υπογράφει ο Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια η

Αυγή Δελέγκα και τη χορογραφία η Δήμητρα Βλάχου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Πολυχώρος Δημαρχιακού Μεγάρου Π. Φαλήρου [Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος, Παλαιό Φάληρο]