Σύνολο ξύλινων πνευστών της Φιλαρμονικής Σκριπερού Κέρκυρας Σύνολο ξύλινων πνευστών της Φιλαρμονικής Σκριπερού Κέρκυρας
Θέατρο Ολύμπια
Σύνολο ξύλινων πνευστών της Φιλαρμονικής Σκριπερού Κέρκυρας
Μάρτιος 2015
Θέατρο Ολύμπια
Απογεύματα στο φουαγέ

Σύνολο ξύλινων πνευστών της Φιλαρμονικής Σκριπερού Κέρκυρας

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
29 Μαρτίου 2015

Θέατρο Ολύμπια - Φουαγέ
Ώρα έναρξης: 18.00clock
Γενική είσοδος €5

Μία από τις παλιότερες Φιλαρμονικές της Κέρκυρας, αυτή του Σκριπερού που ιδρύθηκε το 1909, επισκέπτεται το φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να ερμηνεύσει έργα σημαντικών Επτανήσιων συνθετών, όπως οι Σαμάρας, Λαμπελέτ, Λαυράγκας, Μάντζαρος, Γκρεκ, κ.α., σε μεταγραφές για σύνολο ξύλινων πνευστών.

Το Σύνολο ξύλινων πνευστών της Φιλαρμονικής Σκριπερού Κέρκυρας δημιουργήθηκε το 2013. Το σύνολο ερμηνεύει έργα Επτανησίων Συνθετών ειδικά διασκευασμένα γι αυτό δηλ. μεταγραφές, κάτι που ήταν επίσης πολύ σύνηθες στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ού στην Κέρκυρα.

Το Σύνολο έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα τέσσερις εμφανίσεις. Η πρώτη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο 2014, στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, σε συναυλία που διοργάνωσε η Φιλαρμονική Σκριπερού για την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Σε αυτήν, το Σύνολο ξύλινων πνευστών ερμήνευσε έργα των Ν. Χ. Μάντζαρου, Σ. Φ. Σαμάρα, Ν. Λαμπελέτ, Α. Γκρεκ, Σ. Δουκάκη, Δ. Λαυράγκα κ.ά. Στην ίδια συναυλία, έργα Επτανησίων συνθετών για φωνή και πιάνο ερμήνευσαν η υψίφωνος Αφροδίτη Παπαβασιλείου και η πιανίστα Μαρία Μάζη, η οποία ερμήνευσε και δύο έργα για σόλο πιάνο των Αλ. Γκρεκ και Ι. Καίσαρη.

Η επόμενη εμφάνιση του Συνόλου πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο των Αγγλικών Στρατώνων, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας τον Αύγουστο 2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικός Αύγουστος» που διοργάνωσε η Φ. Ε. «Μάντζαρος».
Πρόσφατα, το Σύνολο συμμετείχε σε αφιέρωμα στους Κερκυραίους λογοτέχνες του 19ου αιώνα, το οποίο διοργάνωσε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, ενώ έδωσε και συναυλία στην Αίθουσα Τελετών της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».