Παλιάτσοι Παλιάτσοι
Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο
Παλιάτσοι
Καλλιτεχνική Περίοδος 2015/16 - Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο
Νοέμβριος 2015
Δημιουργική Ομάδα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ισίδωρος Σιδέρης

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Γιάννης Κατρανίτσας

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Κώστας Μπλουγουράς

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ - ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Φρίξος Μόρτζος

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ
Διονύσης Τσαφταρίδης

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΚΑΝΙΟ
Γιώργος Ζωγράφος

ΝΕΝΤΑ
Μαρία Κόκκα

ΤΟΝΙΟ
Γιάννης Σελητσανιώτης

ΠΕΠΠΕ
Νίκος Στεφάνου

ΣΙΛΒΙΟ
Χάρης Ανδριανός

ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ
Διονύσης Τσαφταρίδης

Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο
Όπερα της Βαλίτσας με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Παλιάτσοι

Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
29 Νοεμβρίου 2015
Ηράκλειο
Βασιλική του Αγίου Μάρκου
Ώρα έναρξης: 20:00 clock
Με υπέρτιτλους στα ελληνικά

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου
Πληροφορίες 28134 09212

Αποκλειστικός δωρητής

ΙΣΝ LOGOΗ νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας της ΕΛΣ, είναι η διάσημη όπερα Παλιάτσοι, το πρώτο σημαντικό έργο του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο. Οι Παλιάτσοι θα ταξιδέψουν με την Όπερα της Βαλίτσας -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό-, σε Λουτράκι, Αίγιο, Πάτρα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Καβάλα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, μέσα στον Νοέμβριο του 2015.

Η όπερα Παλιάτσοι πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της κομέντια ντελ άρτε. Ο παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα. «Ridi Pagliaccio!» τραγουδά στην σπαρακτική του άρια λίγο πριν η όμορφη και ζωηρή κολομπίνα βρεθεί αντιμέτωπη με την παράφορη ζήλεια του. Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα αρχίζουν να θολώνουν. Ο εξαγριωμένος και απατημένος παλιάτσος μαχαιρώνει την άπιστη γυναίκα του και τον εραστή της πάνω στη σκηνή. Συγκλονισμένος αναφωνεί στο ακροατήριο «La commedia è finita!» - "Η παράσταση τελείωσε!".

Η Όπερα της Βαλίτσας ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. Οι παραγωγές της Όπερας της Βαλίτσας είναι ευέλικτες και ταξιδεύουν σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους) με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της ΕΛΣ, με συνοδεία ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά... μέσα σε μια βαλίτσα. Μετά την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων παραγωγών της Όπερας της Βαλίτσας, (Τραβιάτα, Μποέμ, Ντον Τζοβάννι, Κάρμεν), η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τους Παλιάτσους, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, με τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Κατρανίτσα και τον Φρίξο Μόρτζο στο πιάνο. Συμμετέχουν νεότεροι και καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

eurobank sponsor

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας