Πιμπινόνε Πιμπινόνε
Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ
Πιμπινόνε
Καλλιτεχνική Περίοδος 2014/15 - Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν
Δεκέμβριος 2014
Δημιουργική Ομάδα

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Δημήτρης Δημόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ίων Κεσούλης

ΣΚΗΝΙΚΑ
Γιώργος Κολιός

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Αυγή Δελέγκα

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Δήμητρα Βλάχου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΙΑΝΟ
Χρύσανθος Αλισάφης

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΒΕΣΠΕΤΤΑ
Μυρσίνη Μαργαρίτη

ΠΙΜΠΙΝΟΝΕ
Βαγγέλης Μανιάτης

Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Πιμπινόνε

Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
20 Δεκεμβρίου 2014

Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Ώρα έναρξης: 18.00 clock
Είσοδος ελεύθερη

Αποκλειστικός Δωρητής

ΙΣΝ LOGO

Η παρουσίαση λυρικών έργων σε απρόσμενους χώρους είναι μία από τις βασικές επιλογές εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην προσπάθειά της να φέρει την όπερα κοντά σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Μετά τις παραστάσεις της "Όπερας της Βαλίτσας", που όργωσαν την ελληνική επικράτεια, μια ακόμη πιο ελαφριά παραγωγή θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε επιλεγμένους χώρους των όμορων δήμων του. 
Ο Πιμπινόνε του Γ. Φ. Τέλεμαν, μία όπερα που αποτέλεσε πρότυπο για μια σειρά ανάλογων έργων, θα παρουσιαστεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2014 στη μορφή της "Όπερας Τσέπης"
Πρόκειται για την ιστορία μίας καπάτσας καμαριέρας, που καταφέρνει να «τυλίξει» έναν πλούσιο και φαντασμένο γέρο, τον Πιμπινόνε και να τον κάνει σύζυγό της. Το έργο, που βρίσκεται στον απόηχο των κωμικών τεχνασμάτων της Commedia dell’ Arte, παρουσιάζεται σκηνοθετημένο από τον Ίωνα Κεσούλη, σε μια εκδοχή που στηρίζεται στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και την άμεση απεύθυνση στον θεατή. 
Συμμετέχουν οι μονωδοί: Μυρσίνη Μαργαρίτη (Βεσπέττα) και Βαγγέλης Μανιάτης (Πιμπινόνε). Τη μουσική διεύθυνση και τη συνοδεία στο πιάνο έχει αναλάβει ο Χρύσανθος Αλισάφης. Το σκηνικό υπογράφει ο Γιώργος Κολιός. τα κοστούμια η Αυγή Δελέγκα και τη χορογραφία η Δήμητρα Βλάχου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν από κάθε εκδήλωση.

Πληροφορίες: 210 8778396-8

email: visitorscenter@snfc