Εναρκτήριο Γκαλά Όπερας Εναρκτήριο Γκαλά Όπερας
Θέατρο Ολύμπια
Εναρκτήριο Γκαλά Όπερας
Οκτώβριος 2014
Θέατρο Ολύμπια
Απογεύματα στο φουαγέ

Εναρκτήριο Γκαλά Όπερας

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
26 Οκτωβρίου 2014

Θέατρο Ολύμπια - Φουαγέ
Ώρα έναρξης: 18.00 clock

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων Απογεύματα στο φουαγέ, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της να παρακολουθήσει συναυλίες υψηλού επιπέδου. Με σημείο εκκίνησης την όπερα και την οπερέτα και καταληκτικούς σταθμούς τη μουσική δωματίου και τα μικρά σύνολα, ο κύκλος αυτών των εκδηλώσεων συνεχίζει την επιτυχία των προηγούμενων χρόνων και ανοίγεται σε μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα ποικίλων μουσικών ιδιωμάτων και ειδών, με τη συνδρομή σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.
Τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015, οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται την πρώτη και την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, στις 18.00 στο -γνώριμο στους φίλους της Όπερας- Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, με γενική είσοδο στα €5.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων ξεκινά αυτή την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, με ένα μεγάλο Γκαλά Όπερας με Μονωδούς της ΕΛΣ που συμμετέχουν στις φετινές παραγωγές του θεάτρου.
Αποσπάσματα από έργα σημαντικών συνθετών, των Βέρντι, Μασνέ, Μπερλιόζ, Μπιζέ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι, Όφενμπαχ κ.ά. θα γοητεύσουν το κοινό με αγαπημένες, όσο και δημοφιλείς άριες από εμβληματικές όπερες του ρεπερτορίου όπως Η δύναμη του πεπρωμένου, Βέρθερος, Αΐντα, Μάκβεθ, Το ελιξίριο του έρωτα, Τα παραμύθια του Χόφμαν κ.ά.
Συμμετέχουν Σοφία Μητροπούλου (υψίφωνος), Ειρήνη Τσιρακίδου (μεσόφωνος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Πέτρος Σαλάτας (βαρύτονος) Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος). Στο πιάνο, ο Φρίξος Μόρτζος.