Ανοιχτή δοκιμή της Ορχήστρας της ΕΛΣ για τα τρία πρώτα έργα της σεζόν Ανοιχτή δοκιμή της Ορχήστρας της ΕΛΣ για τα τρία πρώτα έργα της σεζόν
Λιμάνι Πειραιά (Πύλη Ε9)
Ανοιχτή δοκιμή της Ορχήστρας της ΕΛΣ για τα τρία πρώτα έργα της σεζόν
Σεπτέμβριος 2013
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ζαν Κριστόφ Σαρρόν

Πρωταγωνιστές Παράστασης

 

ΣΟΛΙΣΤ
Βασίλης Καβάγιας
Βασιλική Καραγιάννη
Ειρήνη Καράγιαννη
Γιάννης Χριστόπουλος

Λιμάνι Πειραιά (Πύλη Ε9)
Καλλιτεχνικές Δράσεις

Ανοιχτή δοκιμή της Ορχήστρας της ΕΛΣ για τα τρία πρώτα έργα της σεζόν

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
26 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρα έναρξης: 18.00  clock
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μετά το πρόσφατο αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας που παρακολούθησαν πάνω από 5000 θεατές, αλλά και την ανοιχτή δοκιμή στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον περασμένο Ιούλιο, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 3000 θεατές, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει μια νέα πρωτότυπη δράση σε έναν απρόσμενο χώρο. Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 το απόγευμα η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τέσσερις διακεκριμένοι μονωδοί θα παρουσιάσουν μια Ανοιχτή Δοκιμή για τα τρία πρώτα έργα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, στο Λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Πύλη Ε9.

Ο ανερχόμενος μαέστρος Ζαν Κριστόφ Σαρρόν οι μονωδοί Βασίλης Καβάγιας, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη και Γιάννης Χριστόπουλος και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα αφήσουν για λίγο τις κλειστές αίθουσες των προβών της Λυρικής και θα κατέβουν στο Λιμάνι του Πειραιά -δίπλα στη θάλασσα- για να ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες Σταχτοπούτα του Ροσσίνι, Ριγολέττος του Βέρντι καθώς και από τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι.
Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στην εξωστρεφή πολιτική της ΕΛΣ, με στόχο να φέρει τους κατοίκους, τους περαστικούς αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας σε επαφή με την πολυσύνθετη διαδικασία δημιουργίας και προετοιμασίας ενός σπουδαίου μουσικού έργου.

Η Ανοιχτή Δοκιμή θα διαρκέσει περίπου μια ώρα και οι θεατές που θα βρεθούν στο Λιμάνι του Πειραιά θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τις διάσημες μουσικές συνθέσεις των Ροσσίνι, Βέρντι, Τσαϊκόφσκι, να ακούσουν τις οδηγίες και τις υποδείξεις του μαέστρου προς τους μουσικούς και τους μονωδούς, αλλά και να ζήσουν από κοντά τη μαγική ατμόσφαιρα της προετοιμασίας μιας μεγάλης ορχήστρας.

Για πρώτη φορά η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια μεγάλου βεληνεκούς δράση στον Πειραιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) έχοντας σαν στόχο να φέρει την λυρική τέχνη κοντά στη ζωή της πόλης και μάλιστα σε μια περιοχή με περιορισμένη πολιτιστική δραστηριότητα.

Η Πύλη Ε9 είναι το σημείο από όπου αναχωρούν τα καράβια για Δυτικές Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, απέχει μόλις 10 λεπτά (με τα πόδια) από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, ενώ είναι δίπλα στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας στο κέντρο του Πειραιά.