Ταξίδι στην αιωνιότητα Ταξίδι στην αιωνιότητα
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας
Ταξίδι στην αιωνιότητα
Ιούλιος 2013
Δημιουργική Ομάδα

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ρενάτο Τζανέλλα

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ελένη Καραΐνδρου

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Κατερίνα Αγγελοπούλου

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΧΟΡΕΥΤΕΣ
Στράτος Παπανούσης
Ευρυδίκη Ισαακίδου
Αλεξάντερ Νέσκωβ
Μαρία Κουσουνή
Βαγγέλης Μπίκος
Χριστίνα Μακρίδου
Ντανίλο Ζέκα
Μάνια Καραβασίλη
Έλτον Ντιμρότσι
Άννα Φράγκου
Αγάπιος Αγαπιάδης
Ζωή Σχοινοπλοκάκη
Μιχάλης Παππάς
Βανέσα Κούρκουλου
Θανάσης Σολωμός
Βίκυ Μπούρχα
Γιάννης Μπενέτος

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας
Μπαλέτο

Ταξίδι στην αιωνιότητα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
28 Ιουλίου 2013

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ώρα έναρξης: 21.00   clock

Ο Ρενάτο Τζανέλλα χορογραφεί εμβληματικές συνθέσεις της Ελένης Καραΐνδρου που έντυσαν ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η χορογραφία εκφράζει τα συναισθήματα που αναδύονται από την μουσική της Ε. Καραΐνδρου και τις εικόνες του Θ. Αγγελόπουλου.

Λίγα λόγια από τον Ρενάτο Τζανέλλα:

“Η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου είναι ένα ταξίδι από μόνη της. Η λέξη «ταξίδι» είναι επίσης πολύ κοντά σε περιεχόμενο σ’ αυτό που προσπαθεί να είναι αυτή η παράσταση: ένα σύντομο ταξίδι”.

“Η πρόθεσή μου δεν είναι βέβαια να αφηγηθώ μια ιστορία για τις ταινίες. Οι ταινίες είναι από μόνες τους ένας κόσμος. Θέλησα να αφεθώ να εμπνευστώ από την ίδια τη μουσική και από τις ταινίες και να δημιουργήσω κάτι που μεταδίδει αυτά τα οποία ένιωσα κι εγώ βλέποντάς τις, αυτά για τα οποία μιλούν˙ όλα αυτά που βρίσκω υπέροχα αλλά τόσο έντονα, που αμέσως νιώθω ότι πρέπει να πάρω μια απόσταση: τα έντονα συναισθήματα, το πάθος, την απελπισία, τη θλίψη”.

“Ήταν αναπόφευκτο αυτό το έργο να αναπτύσσεται στη σκιά του γίγαντα κινηματογραφιστή και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα στην αρχή μια πίεση. Αλλά συμφωνήσαμε και οι τρεις, η Ελένη, η Κατερίνα κι εγώ, ότι πρέπει να απελευθερωθούμε από τις ταινίες και να ερμηνεύσουμε τη μουσική στο νέο έργο”.

“Το «ταξίδι» και η «αιωνιότητα» είναι άλλωστε δύο έννοιες που αφορούν άμεσα τον καλλιτέχνη. Η δημιουργία είναι σαν το ταξίδι. Δεν ξέρεις ποτέ πού θα σε βγάλει και δεν ξέρεις ποτέ αν θα μείνει κάτι απ’ αυτό που κάνεις, στο οποίο βάζεις κάτι από τον εαυτό σου”.