Μποέμ - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής Μποέμ - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής
Εστία Νέας Σμύρνης
Μποέμ - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής
Καλλιτεχνική Περίοδος 2012/13 - Τζάκομο Πουτσίνι
Ιούνιος 2013
Δημιουργική Ομάδα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Iσίδωρος Σιδέρης

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ
Γιάννης Κατρανίτσας

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Διονύσης Τσαφταρίδης

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Νίκος Εργαζάκης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Μαρία Μουρκούση

ΠΙΑΝΟ
Φρίξος Μόρτζος

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΡΟΝΤΟΛΦΟ
Γιάννης Χριστόπουλος

ΜΙΜΗ
Βούλα Αμιραδάκη

ΜΑΡΤΣΕΛΛΟ
Χάρης Ανδριανός

ΜΟΥΖΕΤΑ
Μαρία Κόκκα

ΣΩΝΑΡ
Χρήστος Λάζος

ΚΟΛΛΙΝΕ
Θεόδωρος Μωραΐτης

ΑΛΤΣΙΝΤΟΡΟ
Χρήστος Αμβράζης

ΈΡΩΤΑΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ
Διονύσης Τσαφταρίδης

Εστία Νέας Σμύρνης
Όπερα της Βαλίτσας με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Μποέμ - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

Τζάκομο Πουτσίνι

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
19 Ιουνίου 2013

ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (Κων/νου Παλαιολόγου 1, πλ. Χρυσοστόμου Σμύρνης)
Ώρα έναρξης: 20.00 clock
Eλεύθερη είσοδος

 Αποκλειστικός Δωρητής

ΙΣΝ LOGO

Tην Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 20.00, η Όπερα της Βαλίτσας θα διηγηθεί τον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροντόλφο και της ράφτρας Μιμής με τη θρυλική όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι σε έναν ιδιαίτερο και απρόσμενο χώρο: την Εστία Νέας Σμύρνης.
Οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα καλωσορίσουν τους φίλους της όπερας και όχι μόνο, στην Εστία της Νέας Σμύρνης (Κ. Παλαιολόγου 1). Η παράσταση πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το Ίδρυμα, ενισχύοντας την προσπάθεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να καταστήσει το λυρικό θέατρο προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό, στηρίζει έμπρακτα μια σειρά παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα. Ευέλικτη, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, η Όπερα της βαλίτσας ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους, όπως πνευματικά κέντρα και μουσεία, συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της Ε.Λ.Σ., με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά ... σε μια βαλίτσα, με σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Ισίδωρος Σιδέρης σημειώνει:

Η Όπερα της βαλίτσας παρουσιάζει τη Μποέμ σα μια εναλλακτική πρόταση, σε μια ευέλικτη συμπυκνωμένη παράσταση. Δεν θέλει να ανταγωνιστεί την κεντρική σκηνή της ΕΛΣ, αλλά με απλά μέσα, με την δύναμη της μουσικής και των ερμηνευτών μας, στοχεύει να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό.
Στη Μποέμ η ένταση της μουσικής βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την πυρετώδη ένταση και πυκνότητα της παράστασης. Το χιούμορ και το σασπένς αντιπαρατίθενται στο υπέροχο μελό του έργου και της μουσικής, δημιουργώντας μια σύγχρονη και άμεση παράσταση σε απόσταση αναπνοής από το κοινό.

Η παράσταση της Μποέμ στην Εστία της Νέας Σμύρνης εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.