Η μουσική της πόλης Η μουσική της πόλης
Θέατρο Ολύμπια
Η μουσική της πόλης
Μάρτιος 2014
Δημιουργική Ομάδα

Μουσική για μία έως τέσσερις κιθάρες με τους κιθαρίστες Ανδρέα Καρακατσάνη, Άγγελο Μπότση, Μαίρη Νικολάου, Σταύρο Ντουλαβέρη

Θέατρο Ολύμπια
Απογεύματα στο φουαγέ

Η μουσική της πόλης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
30 Μαρτίου 2014

Κύκλος φιλοξενούμενου συνθέτη
Ώρα έναρξης: 18.00 clock

Μια ξεχωριστή συναυλία παρουσιάζεται αυτή την Κυριακή 30 Μαρτίου, στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια όπου τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ κιθάρας συμπράττουν σε ένα κοινό ηχοτοπίο γεμάτο αστικές αναπαραστάσεις από την καθημερινότητά μας στην πόλη.
Οι θόρυβοι που γίνονται μουσική, οι εικόνες που παραπέμπουν στη μνήμη και τη συνήθεια, η ανάγκη να φύγει κανείς από αυτά και να επαναπροσδιοριστεί, γίνονται η αφορμή για μια μουσική περιπλάνηση στο αστικό ηχοτοπίο με κύριο όργανο την κιθάρα. Ακούγονται συνθέσεις των Γιώργου Κουμεντάκη, Άρβο Παιρτ, Ντούσαν Μπογκντάνοβιτς, Στηβ Ράιχ, Κλαούντιο Μοντεβέρντι, Κουρτ Βάιλ και Δημήτρη Δραγατάκη. Στη συναυλία συμμετέχουν οι σολίστ κιθάρας Ανδρέας Καρακατσάνης, Άγγελος Μπότσης, Μαίρη Νικολάου και Σταύρος Ντουλαβέρης, σχηματίζοντας ένα αξιοσημείωτο κιθαριστικό κουαρτέτο όπου η πόλη -κυριολεκτικά- αναπνέει στα αυτιά μας.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουμεντάκη.

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας