Συναυλία βυζαντινής μουσικής "Χριστοῦ ἐραστής, Ἀθανάσιος ὁ ἐν Ἄθῳ" Συναυλία βυζαντινής μουσικής "Χριστοῦ ἐραστής, Ἀθανάσιος ὁ ἐν Ἄθῳ"
Θέατρο Ολύμπια
Συναυλία βυζαντινής μουσικής "Χριστοῦ ἐραστής, Ἀθανάσιος ὁ ἐν Ἄθῳ"
Μάρτιος 2014
Δημιουργική Ομάδα

Ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός "Τρόπος"

Διευθύνει ο Κωνσταντίνος Αθ. Αγγελίδης, πρωτοψάλτης και δάσκαλος της ψαλτικής τέχνης

Θέατρο Ολύμπια
Απογεύματα στο φουαγέ

Συναυλία βυζαντινής μουσικής "Χριστοῦ ἐραστής, Ἀθανάσιος ὁ ἐν Ἄθῳ"

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
8 Μαρτίου 2014

Κύκλος φιλοξενούμενου συνθέτη
Ώρα έναρξης: 18.00 clock
Είσοδος ελεύθερη

Μια ιδιαίτερη συναυλία που εντάσσεται πλήρως στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών της Σαρακοστής παρουσιάζεται αυτό το Σάββατο στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια από τον Βυζαντινό Χορό "Τρόπος" με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και δάσκαλο της ψαλτικής τέχνης Κωνσταντίνο Αγγελίδη.

Η χορωδία με σημαντική παρουσία τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή φεστιβάλ, όπως και πλούσιο δισκογραφικό έργο, θα ψάλλει ύμνους της εορτής του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, από Αγιορείτες και Κωνσταντινουπολίτες μελοποιούς, αναδεικνύοντας την πλούσια εκκλησιαστική ψαλτική παράδοση της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Εμμανουήλ Αβραάμ, Παναγιώτης Γαρμπής, Νικόλαος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Ζέππος, Ντάας Νικήτας Ιμπραχήμ, Δημήτριος Καλλιακμάνης, Ιάκωβος Καλλιακμάνης, Στέφανος Κοκορίκος, Αντώνιος Κορνιωτάκης, Παναγιώτης Κουτράκος, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνος Λανάρας, Παντελής Λεβάκος, Νικόλαος Λίτινας, Γεώργιος Μαλισιόβας, Θεόδωρος Μανιάτης, Φώτιος Μηδάς, Στέφανος Μηλιώτης, Πρόδρομος Μονογυιός, Χρήστος Μοντεσάντος, Κωνσταντίνος Μουτάφης, Παντελής Μούτος, Δημήτριος Νέντας, Κοσμάς Νικολαΐδης, Στυλιανός Οικονόμου, Παναγιώτης Σέγκος, Δαμιανός Σερέφογλου, Ελευθέριος Σωτηρόπουλος, Κωνσταντίνος Τασιακόπουλος, Ιωάννης Τερζάκης, Ιωάννης Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Τρύφωνος, Νικόλαος Φραγκάκης, Αντώνιος Χάλαρης, Αργύριος Χάλαρης, Κοσμάς Χάλαρης, Δημήτριος Χατζηαποστόλου

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουμεντάκη.

Βυζαντινός χορός "Τρόπος" - Κέντρο Μελετών Ψαλτικής Τέχνης

Ο βυζαντινός χορός "Τρόπος" ιδρύθηκε στα τέλη του 2005 από τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη και τους συνεργάτες του, µε σκοπό τη μελέτη και προβολή της βυζαντινής μουσικής. Η βίωση της εκκλησιαστικής εμπειρίας, το φιλακόλουθο πνεύμα, η αγάπη στην καθ’ ημάς μουσική και η επιστημονική προσέγγιση μιας πληθώρας συνθέσεων επώνυμων μελοποιών της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου από την ψαλτική παράδοση της Μεγάλης Εκκλησίας και του Αγίου Όρους αποτελούν πηγή έμπνευσης και μαθητείας. Η χορωδία έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σημαντικό μέρος της δραστηριότητας της χορωδίας αποτελεί η συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις, εγκαίνια ιερών ναών, αρχιερατικούς πανηγυρικούς εσπερινούς, θείες λειτουργίες, πολύωρες αγρυπνίες κ.ά. Ξεχωρίζουν οι πατριαρχικές λειτουργίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Αγιάσο Λέσβου (2006), στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Κιρκιντζέ Εφέσου και στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής στη Σµύρνη (Τουρκία, 2008), η λειτουργία με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο στον Ι.Ν. Χριστού Σωτήρος Μόσχας (2011), οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Σινά κατά την εορτή της αγίας Αικατερίνης (2013), η ακολουθία στο εορτάζον Διονυσιατικό κελί του Αγίου Νικολάου στις Καρυές Αγίου Όρους (2009), η ολονύκτια αγρυπνία στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου κατά την εορτή των Βατοπαιδινών Αγίων (2011), η αγρυπνία στο προσκύνηµα της Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων κατά την υποδοχή της Τιµίας κάρας του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόµου (2007) και οι λατρευτικές εκδηλώσεις κατά την παραµονή του ιερού λειψάνου του αγίου Σεραφείµ του Σάρωφ στον Άγιο Τρύφωνα Παλλήνης (2008), στις οποίες προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυµος Β΄ και πλειάδα αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας