Το παραμύθι των Χριστουγέννων Το παραμύθι των Χριστουγέννων
Θέατρο Ολύμπια
Το παραμύθι των Χριστουγέννων
Δεκέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Μάτα Κατσούλη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛΣ
Μάτα Κατσούλη

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΛΗΨΗ - ΚΕΙΜΕΝΑ - ΑΦΗΓΗΣΗ
Σάσα Βούλγαρη

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Τότα Πρίτσα

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Νίκος Εργαζάκης

Θέατρο Ολύμπια
Παιδική Χορωδία ΕΛΣ

Το παραμύθι των Χριστουγέννων

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
21, 22, 24, 27, 28, 29, 31 Δεκεμβρίου 2013
3, 4, 5 Ιανουαρίου 2014

Θέατρο Ολύμπια
Ώρα έναρξης: 11.00 clock

Χορηγός Παράστασης

Τα φετινά Χριστούγεννα στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα γιορταστούν μέσα σε μια ονειρική και παραμυθένια ατμόσφαιρα με μια πρωτότυπη παραγωγή για μικρά αλλά και… μεγάλα παιδιά. Για δέκα μόνο πρωινές παραστάσεις, από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ζωντανέψει στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια το «Παραμύθι των Χριστουγέννων» σε μια παράσταση όπου η μουσική συναντά το σκηνικό θέαμα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Από ένα παλιό, ξεχασμένο σεντούκι γεμάτο παραμύθια που βασίζονται στις πασίγνωστες ιστορίες των αδερφών Γκριμ -των γερμανών παραμυθάδων που κρύβονται σε κάθε παιδική ψυχή- ξεπηδά το «Παραμύθι των Χριστουγέννων» μαζί με παραδοσιακά κάλαντα, λυρικά χορωδιακά από διάσημες όπερες και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες των Τσαϊκόφσκι, Μπρίττεν, Γκρούμπερ κ.ά.
Μια μαγική ιστορία σε ένα ονειρικό σκηνικό με μαγικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, περίεργα ξωτικά, έναν γιγαντιαίο ιστό αράχνης και πολλά δώρα όπου τα παιδιά με την αμετάβλητη πίστη τους στα θαύματα, φέρνουν πίσω στη ζωή μας και αποκαθιστούν την πολύχρωμη δύναμη των παραμυθιών στη μουντάδα του σημερινού, γκρι κόσμου μας.
Τα 34 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, η οποία δημιουργήθηκε το 2012 υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, παρουσιάζουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη παραγωγή. Πρόκειται για ένα μουσικό θέαμα όπου οι υπέροχες παιδικές φωνές «συνομιλούν» με την μαγεία των μύθων που φέρνει η «Κυρά των Παραμυθιών» Σάσα Βούλγαρη.
Τη δραματουργική επιμέλεια των κειμένων της παράστασης έχει η Σάσα Βούλγαρη η οποία συμμετέχει επί σκηνής ως η «Κυρά των Παραμυθιών», η μυστηριώδης γυναίκα που θα βοηθήσει τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ να φέρουν πίσω στην καθημερινότητα των ανθρώπων τα παραμύθια.
Η Σάσα Βούλγαρη ανήκει στους πρωτεργάτες της προφορικής νέο-αφήγησης στην Ελλάδα με έντονη επιρροή στις νεώτερες γενιές αφηγητών. Το 2013 γιορτάζει τα 20 χρόνια της επαγγελματικής της πορείας με σταθερές πολυετείς συνεργασίες με Μουσεία (Κυκλαδικής, Γουλανδρή, Μπενάκη, Λαϊκής Τέχνης, Παιδικής Τέχνης κ.ά.), θέατρα, βιβλιοθήκες και άλλους πολιτιστικούς χώρους. Έχοντας διαμορφώσει τη δική της μέθοδο, συντονίζει εκπαιδευτικά σεμινάρια και συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες, για την τέχνη της αφήγησης από το 1995. Στα προγράμματά της που είναι διαθεματικά, συνδυάζει συχνά κείμενα προφορικά και λογοτεχνικά με στοιχεία βιογραφίας ή και αυτο-βιογραφικά. «Ενορχηστρώνει» το λόγο με τη μουσική, είτε την παράγει η ίδια με τραγούδι, φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς ή κρουστά και ιδιόφωνα όργανα απ’ όλον τον κόσμο, είτε με τη συνεργασία διακεκριμένων μουσικών, στοχεύοντας πάντα στην ανάδειξη της γλωσσικής μουσικότητας του εκάστοτε αφηγήματος. Το 2014 είναι υποψήφια της SCBWI Greece, ως oral storyteller (η πρώτη φορά που επαγγελματίας αφηγητής αντιπροσωπεύει την Ελλάδα) για το Διεθνές Βραβείο ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award).
Την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής θα διευθύνουν ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και η Μάτα Κατσούλη, η οποία διευθύνει επίσης και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ. Η σκηνογραφική και η ενδυματολογική επιμέλεια είναι της Τότας Πρίτσα.

Με την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Προπώληση εισιτηρίων
Ταμεία ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ,
Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο
Τρίτη - Κυριακή: 09.00-21.00 Δευτέρα: 09.00-16.00

Τηλ. πωλήσεις 210 3662100
Ομαδικά εισιτήρια: 210 3711342

Τιμές εισιτηρίων:
€8, €10, €12 ευρώ
Ηλεκτρονική προπώληση: www.nationalopera.gr

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας