Συναυλία Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής (ΟΛΣ): Ρέκβιεμ Συναυλία Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής (ΟΛΣ): Ρέκβιεμ
Θέατρο Ολύμπια
Συναυλία Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής (ΟΛΣ): Ρέκβιεμ
Απρίλιος 2011
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ηλίας Βουδούρης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Νίκος Βασιλείου

ΣΟΛIΣΤ
Βασιλική Καραγιάννη
Βικτώρια Ντίνα  - Μαϊφάτοβα  
Αντώνης Κορωναίος  
Δημήτρης Κασιούμης

Θέατρο Ολύμπια
Συναυλίες

Συναυλία Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής (ΟΛΣ): Ρέκβιεμ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Requiem K.626 σε ρε ελάσσονα

H Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το Ρέκβιεμ του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το Σάββατο 16 Απριλίου (20.00), στο θέατρο Ολύμπια.  

Το Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα, Κ 626, αποτελεί για πολλούς, το επιστέγασμα της μουσικής δημιουργίας του Μότσαρτ (1756-1791), «την τελευταία αλλά και υψηλότερη πνευματική του κατάκτηση», αφού εκεί, μουσική και λόγος, ενοποιούνται σε μια διάσταση υπερβατική.  

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε το έργο, καλύπτονται ακόμη και σήμερα, από ένα πέπλο μυστηρίου.  Αν η παραγγελία του Μαγικού Αυλού ήταν ένα καπρίτσιο της τύχης και η παραγγελία για την Μεγαλοψυχία του Τίτου προερχόταν από έναν ενθουσιώδη θιασάρχη, η ύπαρξη του Ρέκβιεμ, προέκυψε από την ανάθεση προς τον Μότσαρτ ενός μέλους της αριστοκρατίας, όπου έναντι εξήντα δουκάτων, σκόπευε να το αφιερώσει στη μνήμη της συζύγου του, παρουσιάζοντάς το μάλιστα, για δικό του! 

Ο ίδιος ο Μότσαρτ δεν πρόλαβε να τελειώσει το έργο. Για την ολοκλήρωση της σύνθεσης και ενορχήστρωσης των λοιπών μερών, καθοριστική υπήρξε η συνεισφορά του Φραντς-Ξαβιέ Σύσμαϋρ ( Franz-Xaver Süssmayr, 1766-1803). 

Χορηγοί Επικοινωνίας