Η Τραβιάτα Η Τραβιάτα
Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη
Η Τραβιάτα
Καλλιτεχνική Περίοδος 2011/12 - Όπερα της Βαλίτσας Τζουζέππε Βέρντι
Νοέμβριος 2011
Δημιουργική Ομάδα

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Γιάννης Καραχισαρίδης

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Τότα Πρίτσα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ & ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Χρύσανθος Αλισάφης

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΒΙΟΛΕΤΤΑ
Έλενα Κελεσίδη

ΑΛΦΡΕΝΤΟ
Αντώνης Κορωναίος

ΖΕΡΜΟΝΤ
Χάρης Ανδριανός

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Βάγια Κωφού
Μιράντα Μακρυνιώτη
Μαρία Μαυρομμάτη
Νίκος Τσαούσης
Χρήστος Αμβράζης
Γιώργος Ρούπας
Μιχάλης Κατσούλης

Συμμετέχει οκταμελής χορωδία

Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη
Όπερα της Βαλίτσας με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η Τραβιάτα

Όπερα της Βαλίτσας Τζουζέππε Βέρντι

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
16,18 Νοεμβρίου 2011

Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη, Βαφειοχωρείου & Π. Καρολίδου 2, Γκύζη
Ώρα έναρξης: 20.00 clock
Είσοδος ελεύθερη

     Αποκλειστικός Δωρητής

ΙΣΝ LOGO

 

Με την «Όπερα της Βαλίτσας» συνεχίζει η Εθνική Λυρική Σκηνή τις Πολιτιστικές Δράσεις στην Αθήνα, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Το εξωστρεφές πρόγραμμα της Λυρικής, το οποίο με το Λυρικό Λεωφορείο, τις Λυρικές Βραδιές και τις Βραδιές Χορού γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, παρουσιάζει στο πλαίσιο της ενότητας «Όπερα της Βαλίτσας» την διάσημη όπερα του Τζουζέππε Βέρντι «H Τραβιάτα».

Η «Όπερα της Βαλίτσας» παρουσιάζει διάσημες όπερες, με μια διαφορετική ματιά σε χώρους απρόσμενους. Η «Όπερα της Βαλίτσας» είναι ευέλικτη, δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και ταξιδεύει την τέχνη της όπερας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Σε χώρους μη αναμενόμενους, όπως Πνευματικά Κέντρα και Μουσεία, διάσημες όπερες ξεδιπλώνουν τον μύθο τους, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα, με μικρή χορωδία και με σκηνικά που μπορούν να χωρέσουν... σε μια βαλίτσα. Με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «όπερα της βαλίτσας», βγαίνει εκτός του θεάτρου Ολύμπια και ταξιδεύει στις γειτονιές της Αθήνας με στόχο να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Η πρώτη παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» είναι η Τραβιάτα του Βέρντι, μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως. Η Τραβιάτα -δηλαδή η Παραστρατημένη- βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε που με τη σειρά του στηρίζεται στο έργο «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά, υιού. Αφορά την ιστορία της Μαρί Ντυπλεσσί, διάσημης εταίρας της παρισινής κοινωνίας, την οποία γνώριζε καλά ο συγγραφέας. Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.