Η βασίλισσα του χιονιού Η βασίλισσα του χιονιού
Θέατρο Ολύμπια
Η βασίλισσα του χιονιού
Καλλιτεχνική Περίοδος 2010/11 - Ρέυ Μπάρρα / Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ
Νοέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011
Δημιουργική Ομάδα

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ρέυ Μπάρρα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χόμπαρτ Ερλ

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Τότα Πρίτσα

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Νικόλαος Εργαζάκης

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ Η ΟΛΑΚΛΗΡΑ ΜΕΡΗ ΑΠΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ
Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ

Συμμετέχει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΓΚΕΡΝΤΑ
Νατάσσα Σιούτα, Σταυρούλα Καμπουράκη

ΚΑΥ
Ντανίλο Ζέκα, Αλεξάντερ Νέσκωβ

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ
Μαρία Κουσουνή-Φίκα, Σταυρούλα Καμπουράκη

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Αλίνα Στεργιανού, Μαρία Κουσουνή-Φίκα

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΙ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Ίγκορ Σιάτζκο, Γιώργος Βαρβαριώτης, Βαγγέλης Μπίκος

ΣΑΤΑΝΑΣ
Αιμιλία Γάσπαρη

Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της ΕΛΣ

Θέατρο Ολύμπια
Μπαλέτο

Η βασίλισσα του χιονιού

Ρέυ Μπάρρα / Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
21 Νοεμβρίου 2010
11, 12, 17, 18, 24, 26, 31 Δεκεμβρίου 2010
5 Ιανουαρίου 2011

Ώρα έναρξης: 20.00 clock

Ο Σατανάς πανηγυρίζει γιατί κατασκεύασε ένα μαγικό καθρέφτη που συρρικνώνει καθετί καλό και μεγεθύνει καθετί κακό. Στρέφει τον καθρέφτη στους ανθρώπους, όταν όμως προσπαθεί να βλάψει τον Θεό, ο καθρέφτης θρυμματίζεται.

Σε μία πόλη υπάρχουν δυο γειτονικά σπίτια ενωμένα με μία αναρριχώμενη τριανταφυλλιά. Εκεί μένουν η Γκέρντα και ο Κάυ, αδερφικοί φίλοι. Μια καλοκαιρινή μέρα παίζουν με τους φίλους τους. Όταν μένουν μόνοι, επισφραγίζουν τη φιλία τους με ένα τριαντάφυλλο. Το τριαντάφυλλο ζωντανεύει, και τα παιδιά μαγεύονται από την ομορφιά του. Ξαφνικά, ένα θραύσμα του σατανικού καθρέφτη μπαίνει στο μάτι του Κάυ και διαπερνά την καρδιά του. Κυριευμένος από τον Σατανά, ο Κάυ επιτίθεται στην Γκέρντα και στους φίλους του. Εμφανίζεται η Βασίλισσα του Χιονιού. Ο Κάυ μαγεύεται από την ψυχρή ομορφιά και τη δύναμή της, και την ακολουθεί στο βασίλειό της.

Μόνη με τη γιαγιά της, η Γκέρντα νοσταλγεί το φίλο της. Όταν η γιαγιά της αποκοιμιέται, παρουσιάζεται το Τριαντάφυλλο και της δείχνει το δρόμο. Ένα μαύρο πουλί την οδηγεί σε ένα παλάτι, όπου ένας νεαρός πρίγκιπας μοιάζει πολύ με τον Κάυ. Ο πρίγκιπας κοιμάται πλάι σε μία πριγκίπισσα. Η Γκέρντα ξυπνά το πριγκιπικό ζεύγος, αλλά συνειδητοποιεί την πλάνη της. Μόλις φτάνει σε ένα δάσος, περικυκλώνεται από ληστές. Η Γκέρντα και η γυναίκα του αρχιληστή πέφτουν για ύπνο, ενώ οι ληστές γλεντούν. Τότε ένα περιστέρι ψιθυρίζει στην Γκέρντα ότι είδε τον Κάυ στο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού, προς το βορρά. Η γυναίκα του αρχιληστή καλεί έναν τάρανδο, που μεταφέρει την Γκέρντα στο παλάτι.

Ο Κάυ έχει θαμπωθεί από την ομορφιά της Χώρας του Χιονιού. Άγγελοι βοηθούν την Γκέρντα να εισέλθει στο παλάτι. Επιτέλους βρίσκει τον Κάυ, αλλά εκείνος παραμένει ακίνητος και παγωμένος. Η Γκέρντα αρχίζει να κλαίει, και τα δάκρυά της φτάνουν ως την καρδιά του και λιώνουν τον πάγο. Τα δυο παιδιά ξανασμίγουν και επιστρέφουν στη θαλπωρή του τόπου τους, όπου τους υποδέχονται συγγενείς και φίλοι.