Ημερίδα Προάγων Ημερίδα Προάγων
Αίθουσα Προβών Χορωδίας ΕΛΣ
Ημερίδα Προάγων
26 Μαρτίου 2019
Αίθουσα Προβών Χορωδίας ΕΛΣ
Όπερα

Ημερίδα Προάγων

Αίθουσα προβών της Χορωδίας της ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 17.30  |    

Logo CE Transparent text on right EN

Fedora Logotype Positif

www.fedora-platform.org                                

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Fedora Platform (European Circle of Philanthropists of Opera and Ballet) παρουσιάζει την Ημερίδα (Roadshow) με τίτλο: Προάγων* με αφορμή το μιούζικαλ για παιδιά Μούζικα! ή η Μάχη των Ήχων του Θοδωρή Οικονόμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα προβών της Χορωδίας της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 17.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Στο πλαίσιο της Ημερίδας, παιδιά και νέοι θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον κόσμο της όπερας και τη δύναμη της μουσικής, ακούγοντας τις σκέψεις και τις ιδέες των ίδιων των δημιουργών αλλά και κομμάτια από το έργο. Η εκδήλωση παρουσιάζεται σε συνεργασία με τους Νέους της Όπερας, ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το οποίο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και βρίσκονται στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το έργο και οι στόχοι του οργανισμού Fedora Platform που στηρίζει το καλλιτεχνικό είδος της όπερας και του μπαλέτου, την καινοτομία και την εκπαίδευση.


Το πρόγραμμα της ημερίδας (roadshow) Προάγων, θα ξεκινήσει με την διοργάνωση ανοιχτής ομιλίας με συντονιστή τον Δρ. Νίκο Ξανθούλη και συμμετέχοντες τους βασικούς συντελεστές της παράστασης. Συγκεκριμένα, στην ομιλία θα συμμετάσχουν καταθέτοντας την εμπειρία τους η Μαριβίτα Γραμματικάκη, που έγραψε το λιμπρέτο της παράστασης Μούζικα! ή η Μάχη των Ήχων, η σκηνοθέτης Ιώ Βουλγαράκη, ο υπεύθυνος των Νέων της Όπερας, Βαγγέλης Χατζησίμος και φυσικά ο συνθέτης της παράστασης, ο Θοδωρής Οικονόμου. Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συναυλία.

Πρόγραμμα Ημερίδας

• Παρουσίαση της Fedora Platform (European Circle of Philanthropists of Opera and Ballet)

• Ανοιχτή συζήτηση για τον κόσμο της όπερας και τη δύναμη της μουσικής
Συμμετέχοντες:
Δρ. Νίκος Ξανθούλης, Συντονιστής
Θοδωρής Οικονόμου, Συνθέτης
Μαριβίτα Γραμματικάκη, Συγγραφέας – Στιχουργός
Ιώ Βουλγαράκη, Σκηνοθέτης
Βαγγέλης Χατζησίμος, Υπεύθυνος του προγράμματος Οι Νέοι της Όπερας της ΕΛΣ

• Συναυλία με τη συμμετοχή των μουσικών της παράστασης Μούζικα! ή η Μάχη των Ήχων

Μαρία Αλεξάνδρου - Βιόλα
Δήμος Βλάχος - Σαξ
Αγγελική Βαρδάκα - Κυμβελίνα
Μαρίνος Ταρνανάς – Μαέστρος
Μιχάλης Ψύρρας – Φοντσέλο

Πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης

 

Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί

 

* Προάγων (στην αρχ. Αθήνα) η παρουσίαση τής υπόθεσης των δραμάτων αλλά και των υποκριτών από τον δραματουργό λίγες μέρες πριν από τη διδασκαλία των τραγωδιών, η οποία γινόταν στο Ωδείο