Παραμυφικό Παραμυφικό
Εναλλακτική Σκηνή
Παραμυφικό
Καλλιτεχνική Περίοδος 2018/19 - Σε συμπαραγωγή με το ΣΜουΘ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, Λάρισα)
Oκτώβριος 2018
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ
Φίλιππος Ζούκας, Λευτέρης Γάλλος, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Κυπριώτη

ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ-ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Λευτέρης Γάλλος, Μαρία Δεληγιάννη, Φίλιππος Ζούκας, Ελένη Κυπριώτη, Αποστόλης Λύγδας, Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάσης Σαλιαμπούχος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ανδρομάχη Μακρίδου

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Ελένη Ψύρρα

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ
Δέσποινα Μπουνίτση

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Δήμητρα Εξάρχου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ 
Γιάννης Χατζηαντωνίου

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: 12 €, 15 €
Φοιτητικό, παιδικό: 8 €

Εναλλακτική Σκηνή
Μουσικό Θέατρο

Παραμυφικό

Σε συμπαραγωγή με το ΣΜουΘ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, Λάρισα)

 

Ώρα έναρξης: 20.30 | 

 

Ένα τεράστιο νυφικό και μια άφαντη, μυθική νύφη. Μια γαμήλια γιορτή που μετατρέπεται σε σαρκοφάγο καρναβάλι. Μια ονειρική τελετή που εξελίσσεται σε εφιάλτη. Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία του Παραμυφικού, της πιο εμβληματικής δημιουργίας του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου Λάρισας που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 και αναβιώνει πληρέστερη και ανανεωμένη σε συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Σύνοψη

Η παράσταση, προϊόν πολύμηνης, συλλογικής έρευνας και δημιουργίας, έχει τη μορφή σκηνικής σύνθεσης που αξιοποιεί όλα τα εκφραστικά μέσα του μουσικού θεάτρου, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο εικαστικό αποτέλεσμα, διαμορφώνοντας ένα θέατρο που προκαλεί το ελεύθερο παιχνίδι των συνειρμών.
Πίσω από τις φόρμες του παραμυθιού, του λυρισμού και της αλληγορίας, το Παραμυφικό ξεδιπλώνει μια σύγχρονη και ανελέητη κοινωνική κριτική: η πάντοτε παρούσα –αλλά ποτέ φανερή– νύφη του Παραμυφικού μπορεί να είναι άνθρωπος, μπορεί όμως να είναι και ιδέα, πίστη ή κατάσταση. Μπορεί να είναι για τον θεατή καθετί που επιπόλαια υμνείται και μετά πετιέται, μια ένοχη αλήθεια ή ένας βολικός μύθος.

Δημιουργική Ομάδα