Καπουλέτοι και Μοντέκκοι
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Καπουλέτοι και Μοντέκκοι
Όπερα - Βιντσέντζο Μπελλίνι
Ιούλιος 2019
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Μιχάλης Παπαπέτρου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Νικολέτα Φιλόσογλου

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Αλεξία Θεοδωράκη

Πρωταγωνιστές Παράστασης
Συμμετέχουν οι Νέοι της Όπερας: Μαρία Αλεξάνδρου, Χρυσόστομος Καλογριδάκης, Λιάνα Κοκόση, Κατερίνα Μποτώνη, Γιώργος Παπαδάκης, Άννα Σμέρου, Ιουλία Σπανού, Μαρίνος Ταρνανάς, Αιμιλία Τσιμιδάκη
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Όπερα

Καπουλέτοι και Μοντέκκοι

Βιντσέντζο Μπελλίνι
Οι Νέοι της Όπερας

Available Dates

  • 07, 13 Ιουλ 2019

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.00 | clock

 

Η θερινή παραγωγή των Νέων της Όπερας που θα ανέβει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ είναι οι Καπουλέτοι και Μοντέκκοι, σε μουσική Βιντσέντζο Μπελλίνι και λιμπρέτο Φελίτσε Ρομάνι. Η αγαπημένη ρομαντική όπερα, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1830 στη Βενετία, αντλεί το θέμα της από αναγεννησιακές ιταλικές πηγές και ελάχιστα από τον Σαίξπηρ. Η όπερα στο πρώτο της ανέβασμα γνώρισε άμεση επιτυχία και αυτό οδήγησε σε μια πορεία 18 χρόνων στις σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής, με πρωταγωίστριες του διαμετρήματος της Μαρίας Μαλιμπράν. Η ΕΛΣ ανέβασε το έργο σε παραγωγή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη σεζόν 2015/16.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οι Nέοι της Όπερας" ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018 με στόχο να δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία εντός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής νέοι καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους διαδρομής. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δοκιμάζονται σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας και λαμβάνουν μέρος έως και σε τρεις παραγωγές όπερας ανά καλλιτεχνική περίοδο.

Υπεύθυνος προγράμματος "Οι Νέοι της Όπερας": Βαγγέλης Χατζησίμος

Με χρηματοδότηση απο το:latsis foun

Χορηγοί Επικοινωνίας

Χορηγοί