ΜΑΡΚ AΛΒΑΡΕΘ

O συνθέτης Μαρκ Άλβαρεθ, με καταγωγή από τη Βαρκελώνη, δημιουργεί πρωτότυπη μουσική για παραγωγές θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου, τόσο της ανεξάρτητης όσο και της εμπορικής σκηνής.
Το 2007 ο Μαρκ συνέθεσε τη μουσική για το El salt de Nijinsky σε χορογραφία της Μαρίας Ροβίρα [María Rovira] για τον θίασο Trànsit Dansa (βραβείο Butaca για την καλύτερη χορευτική παράσταση) και τη μουσική για το έργο La niña farola για το Μπαλέτο Carmen Roche, καθώς και για τα έργα La incapacidad de exprimirte και Destino / destino σε χορογραφία Αμάγιας Γκαλεότε [Amaya Galeote]. Το 2015, προσκλήθηκε από τον Γιόαν Ίνγκερ να συνθέσει τη μουσική για το επιτυχημένο έργο του Κάρμεν (που έχει ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας, του Θεάτρου της Βασιλείας και της Όπερας Ζέμπερ της Δρέσδης).
Ανάμεσα στα κομμάτια που έχει συνθέσει για το θέατρο περιλαμβάνονται τα Plataforma (φιναλίστ για το Βραβείο Μαξ στην κατηγορία καλύτερης μουσικής), El arte de la entrevista, El pintor de batallas, Venus, El Plan, DJ Peepshow, El Cabaret de los hombres perdidos (βραβείο Broadway World), The Hole 2, El Cíclope y otras rarezas del amor, Yllana 25 και La Calderona. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Καλίξτο Μπιέιτο [Calixto Bieito], Νταβίδ Οττόνε [David Ottone], Γιο Ο’Κούρνην [Joe O’Curneen], Βίκτορ Κόντε [Víctor Conde], Αντόνιο Άλαμο [Antonio Álamo], Χουάν Χοσέ Αφόνσο [Juan José Afonso], Χουάν Χοσέ Βιγιανουέβα [Juan José Villanueva], Ιγκνάζι Βιδάλ [Ignasi Vidal] και Κάρλος Ατάνες [Carlos Atanes].
Ο Μαρκ Άλβαρεθ είναι επίσης μουσικός διευθυντής της παράστασης όπερας The Opera Locos (Βραβείο Μαξ στην κατηγορία καλύτερης μουσικής παράστασης) με παραγωγές στην Ισπανία, τη Γαλλία και το Μεξικό.