Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ
Αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ

Άλλοι χώροι - Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Ιούνιος 2024
Δημιουργική Ομάδα

Επιμέλεια προγράμματος, διεύθυνση χορωδίας: Άννα Λινάρδου

Ενορχηστρώσεις: Βάσω Δημητρίου

Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Κοντραμπάσο, live looping: Μιχάλης Καλκάνης

Κρουστά: Αλέξης Νόνης

Πρωταγωνιστές Παράστασης

 

Συμμετέχουν: Άσπα Αρώνη-Κότσαλη, Καίτη Γιουβάνου, Μαλκοζάτα Γκούι, Κοσμάς Δενδρινός, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Χρήστος Καρακώστας, Κωνσταντίνα Καραμέρη, Νίνα Καραμολέγκου, Ειρήνη Καρμοίρη, Βάσω Καττέ, Άσπα Κόκκαλη, Νίκη Κοσκινά, Κωστής Κοτούλας, Κωνσταντίνα Κυριαζή, Βανέσα Κωνσταντοπούλου, Αλεξάνδρα Μεθενίτου, Άννα Μεσαναγρενού, Διονύσιος Μηλιδάκης, Περικλής Μπακογεώργος, Κωνσταντίνα Παπαθανασίου, Μαριάννα Πριμηκυρίου, Ιωάννα Σαμπαϊντά, Ελευθερία Σουπιάδου, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Σταυρούλα Χάντε, Eva Banhidi, Romaysaa Gamal, Steve Gantzos, Yaman Junaid, Zeynep Namli, Hanna Onyshchenko, Tatyana Rodionova, Mohamed Tayeb, Fabienne Vargas.

 

Αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Άλλοι χώροι

Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Available Dates

  • 12 Ιουν 2024

Ώρα έναρξης 20.30

Αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 7 Ιουνίου 2024 στις 12.00 αποκλειστικά μέσω ticketservices

 

YPPO RGB GR

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24

 

 

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υποδέχεται το καλοκαίρι με μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 20.30 στην Αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ ολοκληρώνει τη φετινή της περιπλάνηση στις μουσικές του κόσμου παρουσιάζοντας ένα απολαυστικό πρόγραμμα που θα φέρει την παράδοση κοντά στον φολκ μινιμαλισμό και τον αυτοσχεδιασμό. Με τραγούδια από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία, την Κάτω Ιταλία, την Κορσική, την Εσθονία, την Αγγλία και την Κεντρική Αμερική, αλλά και με έργα σύγχρονων συνθετών, τα μέλη της χορωδίας θα μας χαρίσουν ένα μουσικό οδοιπορικό σε διαφορετικούς τόπους και εποχές αποκαλύπτοντας παράλληλα την αμεσότητα και τη δύναμη της φωνής και του τραγουδιού πέρα από τις παραδοσιακές φόρμες. 

 

Λίγα λόγια για τη Διαπολιτισμική Χορωδία

Η Διαπολιτισμική Χορωδία ιδρύθηκε από τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει μέλη από την Τουρκία, τη Σλοβακία, την Τανζανία, τη Νέα Γουινέα, την Ουκρανία, το Καμερούν, τη Συρία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ιράν, την Κένυα, το Κονγκό, το Ιράκ, την Αίγυπτο, τη Σερβία, τη Γεωργία και την Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε διάφορες πλατείες της Αθήνας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη Διεθνή Χορωδία της Όπερας του Γκαίτεμποργκ υπό τον συντονισμό και σε έργα του συνθέτη Τρέβορ Γκραλ. Το συνεχώς διευρυνόμενο ρεπερτόριο της χορωδίας αποτελείται από τραγούδια των χωρών προέλευσης των μελών της και όχι μόνο, ενώ παράλληλα εξελίσσει περαιτέρω την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φωνής.