Υποτροφίες ΙΣΝ σε σπουδαστές της Σχολής

Στο πλαίσιο της στήριξης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τον Ιανουάριο του 2019 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε μεγάλη δωρεά ύψους €20 εκατομμυρίων, για την υλοποίηση ενός τετραετούς σχεδίου προγραμματισμού και ανάπτυξης, το οποίο ενισχύει την καλλιτεχνική εξωστρέφεια και τη γνωστοποίηση του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο εξωτερικό.

Με την υποστήριξη του ΙΣΝ, το τετραετές πρόγραμμα εξωστρέφειας της ΕΛΣ περιλαμβάνει συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, με κορυφαία λυρικά θέατρα και μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπερας του κόσμου, καθώς και υποτροφίες σε σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ για τη συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό.

Οι βασικοί άξονες της νέας δωρεάς του ΙΣΝ περιλαμβάνουν την ανάπτυξη στοχευμένων καλλιτεχνικών συνεργασιών, συμπαραγωγών, μετακλήσεων και διεθνών περιοδειών που θα συντελέσουν στη διαμόρφωση μιας νέας καλλιτεχνικής ταυτότητας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα, η δωρεά υποστηρίζει το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και μια μεγάλη καμπάνια προβολής σε όλο τον κόσμο που θα μεγιστοποιήσει τη διεθνή απήχηση του νέου καλλιτεχνικού στίγματος της ΕΛΣ.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου 2019/20, μέσα στη δύσκολη και πρωτόγνωρη νέα συνθήκη, εγκαινιάστηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών εξωτερικού́ της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού́ της ΕΛΣ. Αυτή́ η σπουδαία χειρονομία στήριξης και επιβράβευσης έδωσε τη μοναδική́ ευκαιρία σε δύο αριστούχους σπουδαστές της Σχολής μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον χορό́, κερδίζοντας άξια από́ μία θέση σε καταξιωμένο εκπαιδευτικό́ ίδρυμα του εξωτερικού́.