3ο κουδούνι, Όπερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Δημοτικά Σχολεία

Μετά την επιτυχημένη υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «3ο κουδούνι όπερα» σε περισσότερα από 40 δημοτικά σχολεία της Αττικής κατά το σχολικό έτος 2016/2017, η ΕΛΣ παρουσιάζει μια νέα ανανεωμένη εκδοχή του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018 σε 30 επιπλέον Δημοτικά Σχολεία της Αττικής.

Το πρόγραμμα "3ο κουδούνι, Όπερα" απευθύνεται στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και στοχεύει στην άμεση επαφή, γνωριμία και διαδραστική ενημέρωση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με το λυρικό θέατρο, καθώς και με το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

O εκπαιδευτής - εμψυχωτής παρουσιάζει μέσα στην τάξη μια "μουσειοσκευή" με τη μορφή μιας μικρής βαλίτσας, η οποία λειτουργεί ως βάση και αφετηρία ενός διαδραστικού εργαστηρίου, στη διάρκεια του οποίοι οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του λυρικού θεάτρου με ευφάνταστο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με την λυρική τέχνη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την ιστορία της, τα είδη των καλλιτεχνών που την υπηρετούν. Παράλληλα, γίνεται γνωριμία με το έργο και την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ μέσω ασκήσεων και οπτικοακουστικού υλικού, οι μαθητές μαθαίνουν για την μουσική, τις φωνές, τα ηχοχρώματα κτλ.

Σχεδιασμός/ Υλοποίηση: Ντίνα Στράνη (Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ)

Χορηγοί