Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις
Pie in the Sky
Δράσεις για Παιδιά -
Μάιος 2024
Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

Pie in the Sky

 

Παράσταση χορού και εργαστήριο κίνησης για γονείς και παιδιά

 

Όταν το σώμα γίνεται φωνή, όλοι οι προορισμοί φαντάζουν πιθανοί.

Το Pie in the Sky προσγειώνεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και γίνεται η αφετηρία για μια μοναδική βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους θεατές.

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονου χορού, ένα ντουέτο που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής η χορογράφος και χορεύτρια Γεωργία Βαρδαρού μαζί με την κόρη της Μυρτώ Sanchis Βαρδαρού, για να ξεκινήσει αμέσως μετά ένα πρωτότυπο εργαστήριο κίνησης για παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες στην αίθουσα της Εναλλακτικής Σκηνής. Οι συμμετέχοντες/ουσες, αμέσως μετά την παράσταση, μέσα από τις τεχνικές σύγχρονου χορού που θα προτείνουν οι δύο χορεύτριες, θα γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και θα παρακινηθούν να προσεγγίσουν την κίνηση ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων, αλλά και ως μηχανισμό ενεργοποίησης της ελπίδας και της δύναμης. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία, θα γνωρίσουν από πιο κοντά το πώς δομείται μια παράσταση του είδους.

* Το Pie in the Sky δημιουργήθηκε από τη Γεωργία Βαρδαρού και την κόρη της με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας του COVID-19.

Περιορισμένες, μεταξύ του σαλονιού μας και ενός μικρού πολιτιστικού κέντρου στο διπλανό χωριό, αρχίσαμε να δημιουργούμε και να χορεύουμε αφήνοντας τη φαντασία μας να πλανιέται προς το σύμπαν. Οι σκοτεινές μέρες εναλλάσσονταν με μέρες γεμάτες αστρικό φως και τα ταβάνια γέμιζαν με πλανήτες και μακρινά άστρα. Γεννιόταν ανά στιγμές η ελπίδα ενός πιθανού τέλειου κόσμου εκεί ψηλά. Ατελείωτες, μύχιες ελπίδες για το μέλλον. Κι όμως, ίσως ήμαστε ακινητοποιημένες κοιτάζοντας το παρελθοντικό φως αυτών των οντοτήτων του ουρανού. Δημιουργώντας και χορεύοντας ο σκηνικός κόσμος μάς ενεργοποιεί και πάλι με δόσεις ελπίδας και δύναμης.

— Γεωργία Βαρδαρού

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Γεωργία Βαρδαρού (χορογράφος, χορεύτρια)

Ηλικίες: 6 έως 9 ετών

Ημερομηνίες: 25, 26 Μαΐου 2024

Χώρος: Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

 

Η Γεωργία Βαρδάρου  αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και τη σχολή σύγχρονου χορού P.A.R.T.S. του Βελγίου, όπου σπούδασε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Ως χορεύτρια έχει δουλέψει με τους Σάλβα Σάντσις, Μαρκ Βάνρουνξτ, Σεσιλί Ουλράπ Σμιντ, Λανς Γκράις και Ανν Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ / χορευτικός θίασος Rosas. Ως χορογράφος ασχολείται με την ατομική κίνηση και το περιεχόμενό της. Έχει δημιουργήσει τα έργα Hardcore Research on Dance, Phenomena, New Narratives και Why should it be more desirable for green fire balls to exist than not, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη όπως: Dance Umbrella (Λονδίνο), ImpulsTanz (Βιέννη), Julidans (Άμστερνταμ), Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Φεστιβάλ Sâlmon (Βαρκελώνη), Springdance (Ουτρέχτη), Kaaistudio’s (Βρυξέλλες), STUK (Λέβεν), Schowburg (Άμστερνταμ), Les Brigittines (Βρυξέλλες), κλπ. Έζησε στις Βρυξέλλες δεκατρία χρόνια. Το 2017 μετακόμισε στη Βαρκελώνη. Την παραγωγή της δουλειάς της έχει αναλάβει η Kunst/Werk.

  

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2023 24