×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 888
Χριστουγεννιάτικο παραμύθι Χριστουγεννιάτικο παραμύθι
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Χριστουγεννιάτικο παραμύθι
Δεκέμβριος 2017
Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΑΦΗΓΗΣΗ
Νάντια Κοντογιώργη

ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Σοφία Καπετανάκου

Συμμετέχει το κουϊντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Συναυλίες

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Κύκλος εκδηλώσεων Κυριακάτικα Πρωινά της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

30 Δεκεμβρίου 2017

Πύργος Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ισόγειο)
στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 13.00 | clock

Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ και Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής ΣκηνήςΙΣΝ LOGO

Ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι με αφήγηση, αγαπημένα τραγούδια και χάλκινα πνευστά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι φίλοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 στις 13.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πύργου Βιβλίων στο ισόγειο του κτηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ. Η γιορτινή εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και η ΕΒΕ, σηματοδοτεί την έναρξη του κύκλου Κυριακάτικα Πρωινά που θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικούς άξονες προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Νάντια Κοντογιώργη θα αφηγηθεί το αγαπημένο και κλασικό παραμύθι Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Καρόλου Ντίκενς, ενώ η μέτζο σοπράνο Σοφία Καπετανάκου θα ερμηνεύσει τραγούδια των Χριστουγέννων συνοδεία του κουϊντέτου χάλκινων πνευστών Melos Brass, δημιουργώντας μια παραμυθένια, μελωδική γιορτή στο πνεύμα των ημερών.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Σοφία Καπετανάκου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μονωδία με υποτροφία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, με τη Μαρία Θωμά, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τους Σολίστ της Πάτρας (Saulius Sondeckis), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας, το Διεθνές Θρησκευτικό Φεστιβάλ της Πάτμου, την Όπερα Δωματίου Αθηνών, αλλά και το Φεστιβάλ Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Melos Brass
Το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass δημιουργήθηκε το 1989 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι και μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ , ενώ, παράλληλα, σαν κουιντέτο, έχουν μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά, με συναυλίες. Το κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass, απαρτίζουν οι: Σπύρος Αρκούδης (τρομπέτα), Σοφία Σιωρά (τρομπέτα), Αντώνης Λαγός (κόρνο), Γιώργος Κρίμπερης (τρομπόνι), Σάκης Μυρώνης (τούμπα).

Νάντια Κοντογιώργη
Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτική, μουσικού θεάτρου και δημιουργικότητας στο πανεπιστήμιο Harvard της Βοστόνης. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Έχει σπουδές στο μοντέρνο και jazz χορό, στη μουσική και το τραγούδι-(δίπλωμα μονωδίας ). Το 2014 ήταν υποψήφια για το βραβείο Μέλινα Μερκούρη.