×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 888
Συναυλία Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Συναυλία Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Συναυλία Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
Δεκέμβριος 2017
Δημιουργική Ομάδα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
Διονύσης Γραμμένος

ΣΟΛΙΣΤ
Ηλίας Σκορδίλης (κλαρινέτο)

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Α’ ΒΙΟΛΙΑ
Τίμος Αναστασιάδης
Θεοδώρα Αλεξιάδου
Άννα-Μαρία Κοτάνη
Γιώργος Μπάνος
Αναστασία Σγάρα
Μαρία Τσόγια-Ραζάκοβα

Β’ ΒΙΟΛΙΑ
Φανή Βαλκάνη
Γιάννης Αντωνόπουλος
Αλέξανδρος Δήμος
Μπιάνκα Καλίν
Αχιλλέας Μπερής

ΒΙΟΛΕΣ
Σοφία Παπακωστάκη
Άλκηστις Μισούλη
Augusta Shestani
Χρήστος-Σπυρίδων Φρόνιμος

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ
Λουκία Λουλάκη
Κατερίνα Παπακωστάκη
Βίκη Παπανικολάου

ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ
Κωνσταντίνος Σηφάκης

ΦΛΑΟΥΤΑ
Στάθης Καραπάνος
Κωνσταντίνα Ρούσσου

ΟΜΠΟΕ
Πέτρος Μαυρομμάτης
Κρινιώ Τρούλλου

ΚΛΑΡΙΝΕΤΑ
Ηλίας Σκορδίλης
Οδυσσέας Σιωζόπουλος

ΦΑΓΚΟΤΑ
Μαυρουδής Τρούλλος
Ευγένιος Λάσκαρης

ΚΟΡΝΑ
Άγγελος Σιωράς
Μιλτιάδης Σαπουνάς

ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ
Σοφία Σιωρά
Αναστάσιος Βαλκάνης

ΤΥΜΠΑΝΑ
Μάριος Μουζακίτης

ΚΡΟΥΣΤΑ
Δάφνη Ανδρεάδη
Θοδωρής Κοσκινάς
Σωκράτης Τρουπτσίδης

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Συναυλίες

Συναυλία Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

11 Δεκεμβρίου 2017

Aίθουσα Σταυρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.00 | clock

*Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ

*Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς ο Daniel Ottensamer, σόλο κλαρινετίστας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, δεν θα παρευρεθεί στη σημερινή εναρκτήρια συναυλία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, λόγω ασθενείας που δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει από τη Βιέννη.
Θέλοντας, ωστόσο, να στηρίξουμε τους νέους μουσικούς της Ορχήστρας, που είναι και ένας από τους κύριους σκοπούς ίδρυσής της, αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία αυτή σε έναν ταλαντούχο κλαρινετίστα της ΕΛΣΟΝ, τον Ηλία Σκορδίλη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Β. Α. Μότσαρτ
Εισαγωγή από την όπερα Απαγωγή από το Σεράι, KV 384
Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε λα μείζονα, KV 622

Φραντς Σούμπερτ
Συμφωνία αρ. 5 σε σι ύφεση μείζονα, D 485

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Η νεοσύστατη Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελείται από νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό. Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό της χώρας μας, σε σχέση με την αντίστοιχη παράδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, και αποσκοπεί κυρίως στον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ και εξαρχόντων των ελληνικών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών.
H συμμετοχή των νέων μουσικών στα προγράμματα της ΕΛΣΟΝ θα παρέχεται δωρεάν μέσω των χρηματοδοτήσεων που η ίδια θα εξασφαλίζει. Παράλληλα με το έργο της Ορχήστρας, ειδική μέριμνα θα δίνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα για το νεανικό κοινό αλλά και την ευκολία προσβασιμότητας των νέων στις συναυλίες της, καθώς επιθυμεί να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά την ποιότητα και τις αξίες που το είδος αυτό της μουσικής πρεσβεύει. Η ΕΛΣΟΝ φιλοδοξεί, κατά αυτόν τον τρόπο, να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός φιλόμουσου ρεύματος και μιας μουσικής πλατφόρμας για τους νέους μουσικούς και για το νεανικό ακροατήριο, ενισχύοντας έτσι το μουσικό διάλογο της νέας γενιάς.
Στην πρώτη της χρονιά η Ορχήστρα ξεκινά συνειδητά με έναν μικρό πυρήνα 35 επιλεγμένων μουσικών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Φλώρινα, Βερολίνο, Μόναχο, Βρυξέλλες, Βιέννη, Γκρατς κ.ά.) ηλικίας 18-30 ετών. Προφανής στόχος της είναι η διεύρυνσή της, πληθυσμιακά και ποιοτικά, μέσω ακροάσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες θα ανακοινωθούν κατά την έναρξη της δεύτερης καλλιτεχνικής περιόδου 2018-19, όπως και η υλοποίηση νέων προγραμμάτων και δράσεων για νέους καλλιτέχνες.
Η πρώτη της καλλιτεχνική σεζόν περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της ΕΛΣΟΝ και μουσικού διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, με την πολύτιμη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα φιλοξενήσει τις συναυλίες στις νέες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της ΕΛΣΟΝ, καθώς και της διοργάνωσης των τεσσάρων συναυλιών στην ΕΛΣ έχει αναλάβει τo Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του πολιτιστικού του προγράμματος.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Η πρώτη του μεγάλη διεθνής επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2008, κερδίζοντας το Χρυσό Μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών της EBU και τον τίτλο του «Ευρωπαίου Νέου Μουσικού της Χρονιάς», συμπράττοντας με τη Vienna Symphony Orchestra στην τελετή έναρξη του Φεστιβάλ της Βιέννης, μπροστά σε κοινό 50.000 θεατών και σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση σε περισσότερες από 20 χώρες. Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος μουσικός πνευστού οργάνου στην ιστορία του διαγωνισμού που έλαβε τον τίτλο αυτό.
Εμφανίζεται τακτικά στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, Berliner Philharmoniker, Amsterdam Concertgebouw, Barbican Center του Λονδίνου, Vienna Konzerthaus και Cité de la musique στο Παρίσι, αλλά και σε ζωντανές συναυλίες για το BBC Radio-3, Bavarian Radio και ORF της Αυστρίας.
Έκανε το ντεμπούτο του ως αρχιμουσικός σε ηλικία 21 ετών με την Vienna Chamber Orchestra και έκτοτε έχει διευθύνει ορχήστρες όπως η Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Festival Strings Lucerne, Malta Philharmonic Orchestra, Vienna Young Philharmonic Orchestra και Hofer Symphoniker, ενώ για τη φετινή σεζόν είναι προσκεκλημένος αρχιμουσικός των Canadian Opera Company στο Τορόντο, Odessa Philharmonic Orchestra και Thailand Philharmonic Orchestra. Ο Διονύσης Γραμμένος μαθήτευσε κοντά στους Bernard Haitink και Christoph Eschenbach και πρόσφατα ήταν ο πρώτος Έλληνας αρχιμουσικός που κλήθηκε να συμμετάσχει στο Αspen Music Festival, στις ΗΠΑ.
Έχει τιμηθεί με το παγκόσμιο βραβείο Τέχνης «Leonardo da Vinci», το βραβείο “Rising Star” της ECHO και το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών. Ηχογραφεί για τις εταιρείες Warner Classics και naïve.

 

Ιδρυτικός χρηματοδότης: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

elson logo

 

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας