Ο θάνατος του Άντονυ
Εναλλακτική Σκηνή
Ο θάνατος του Άντονυ

Όπερα - Χαράλαμπος Γωγιός

Απρίλιος - Μάιος 2020
Δημιουργική Ομάδα

ΛΙΜΠΡΕΤΟ
Γιάννης Φίλιας, Χαράλαμπος Γωγιός

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαράλαμπος Γωγιός

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Δημήτρης Καραντζάς

ΣΚΗΝΙΚΟ
Άρτεμις Φλέσσα

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Ιωάννα Τσάμη

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Αλέκος Αναστασίου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Γιάννης Τσανακαλιώτης

 

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΠΑΥΛΟΣ
Γιώργος Ιατρού

ΣΕΡΓΙΟΣ
Χρήστος Κεχρής

Η ΚΟΚΚΙΝΗ
Μαρισία Παπαλεξίου

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20 
Φοιτητικό: €10

Εναλλακτική Σκηνή
Όπερα

Ο θάνατος του Άντονυ

Χαράλαμπος Γωγιός
Όπερα

Available Dates

  • 25, 26 Απρ 2020
  • 02, 03, 07, 08 Μαΐου 2020

Βασισμένο στην ανάμνηση της τηλεοπτικής σειράς Κάντυ Κάντυ και στα γραπτά του Σλάβοϊ Ζίζεκ

Πρώτη παρουσίαση / Συμπαραγωγή με την εταιρεία μουσικού θεάτρου Οι όπερες των ζητιάνων

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.00|   

Πρωτότυπη, ριζοσπαστική και άκρως ερεθιστική, η νέα όπερα του Χαράλαμπου Γωγιού Ο θάνατος του Άντονυ φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τη γλυκιά ανάμνηση της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων Κάντυ Κάντυ, τα γραπτά του Σλοβένου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ και έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, τον Δημήτρη Καραντζά. Ο Θάνατος του Άντονυ, ή αλλιώς μια εννοιολογική όπερα δωματίου για όσα παιδιά μεγάλωσαν με VHS, Τσερνόμπιλ και Ελένη Δήμου.

Στην όπερα Ο θάνατος του Άντονυ, η ιαπωνική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Κάντυ Κάντυ συναντιέται με τη σκέψη του Σλοβένου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ σε μια καταχθόνια μηχανή ψυχαναλυτικής έμπνευσης με αφετηρία την ανάμνηση της πτώσης που τραυμάτισε μια ολόκληρη γενιά.

Δυο άνδρες, εγκλωβισμένοι σ’ ένα ξέφωτο βγαλμένο από τον Δάντη ή τον Χάιντεγκερ, παραδίνονται στις ηδονές του λόγου κι έρχονται αντιμέτωποι με το τραύμα και την εμμονή, τη φαντασίωση και τον πανταχού παρόντα ναρκισσισμό, με ενδιάμεσους σταθμούς τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου, τα γραπτά του Ζακ Λακάν και τα σουξέ της Ελένης Δήμου. Όλα αυτά ως το αναπόφευκτο, αυτοκαταστροφικό φινάλε: «Όλοι μας έχουμε οραματιστεί την κηδεία μας». Ο Χαράλαμπος Γωγιός σημειώνει: «Ο θάνατος του Άντονυ είναι μια όπερα αφιερωμένη σ’ όλα τα αγόρια που ντρέπονταν να πουν πως έκλαιγαν με την Κάντυ Κάντυ».

 

operazitianon_logo 

 

Η παράσταση «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΥ» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 

footer
Χορηγοί Επικοινωνίας