Δέκα αιώνες αρμένικου τραγουδιού
Εναλλακτική Σκηνή
Δέκα αιώνες αρμένικου τραγουδιού

Συναυλίες - Σιρανούς Τσαλικιάν, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

7 Μαρτίου 2020
Δημιουργική Ομάδα

ΥΨΙΦΩΝΟΣ
Σιρανούς Τσαλικιάν

ΠΙΑΝΟ
Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Δέκα αιώνες αρμένικου τραγουδιού

Σιρανούς Τσαλικιάν, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

Available Dates

  • 07 Μαρ 2020

Ώρα έναρξης: 20.30

Ωδείον Αθηνών Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από την είσοδο του Ωδείον Αθηνών

Σε συνεργασία με το Ωδείον Αθηνών
LOGO athensco

Η υψίφωνος Σιρανούς Τσαλικιάν και ο πιανίστας Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος παρουσιάζουν την συναυλία με τίτλο Δέκα αιώνες αρμένικου τραγουδιού στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 20.30.

Πρόκειται  για μία σπάνια ευκαιρία γνωριμίας με την πλούσια θρησκευτική, παραδοσιακή και λόγια φωνητική τέχνη της Αρμενίας. Η θρησκευτική ζέση των μεσαιωνικών ύμνων (10ος-14ος αιώνας) αντηχεί στην αισθαντικότητα της μουσικής που ο βάρδος Σαγιάτ-Νοβά έγραψε τον 18ο αιώνα. Οι μελωδίες της λαϊκής παράδοσης, ανθολογημένες και επεξεργασμένες από τον Κομιτάς -κορυφαίο εκπρόσωπο της Εθνικής Σχολής-, σμίγουν αρμονικά με το ιδιάζον ύφος των δικών του συνθέσεων. Και τέλος, τα τραγούδια των Χατσατουριάν, Κανατσιάν και Μελικιάν, συχνά βασισμένα σε παραδοσιακούς σκοπούς, αντιπαραβάλλονται με λυρικές και δραματικές άριες από όπερες των Τσουχατζιάν και Τιγκρανιάν.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο Ωδείον Αθηνών.

 

Η εκδήλωση «ΔΕΚΑ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

footer

Χορηγοί Επικοινωνίας