Μούσα ελληνική: Τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών
Ωδείο Αθηνών
Μούσα ελληνική: Τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών

Συναυλίες - Μυρσίνη Μαργαρίτη - Έφη Αγραφιώτη

8 Φεβρουαρίου 2020
Δημιουργική Ομάδα

ΥΨΙΦΩΝΟΣ
Μυρσίνη Μαργαρίτη

ΠΙΑΝΟ
Έφη Αγραφιώτη

Ωδείο Αθηνών

Συναυλίες

Μούσα ελληνική: Τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών

Μυρσίνη Μαργαρίτη - Έφη Αγραφιώτη

Available Dates

  • 08 Φεβ 2020

Ώρα έναρξης: 20.30

Ωδείον Αθηνών
Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από την είσοδο του Ωδείου Αθηνών 

  Σε συνεργασία με το Ωδείον Αθηνών
LOGO athensco

 

Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, από την Αθήνα, την Πάτρα, τα Επτάνησα μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ιάσιο και το Βουκουρέστι. Η συναυλία με τίτλο "Μούσα ελληνική" με τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 20.30. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο Ωδείον Αθηνών. 

Στην συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από τις συνθέτριες Κλεονίκη Γενναδίου, Έρη Μαρκουίζου, Ίρμα Κολάση, Μαριώ Φοσκαρίνα-Δαμασκηνού, Μάνσι Μπαρμπέρις, Βασιλική Φιλιππαίου, Μαρία Καλογρίδου, Μαρία Ταμπάν-Κεφαλιάδη, Ελένη Λαμπίρη, Λίλα Λαλαούνη, Λίντα Κουβαράς, Λένα Πλάτωνος, Βιβιέν Ναπ. Λαμπελέτ.

Χρονολογικά, οι γυναίκες δημιουργοί αυτής της συναυλίας διαγράφουν μια διαδρομή 170 ετών ζωής και ιστορίας, ξεκινώντας από τις Κλεονίκη Γενναδίου, Μαρία Ταμπάν-Κεφαλιάδη και Μαριώ Φοσκαρίνα-Δαμασκηνού, που γεννήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα.

 

 

Η εκδήλωση «ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

footer

Χορηγοί Επικοινωνίας