Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Εναλλακτική Σκηνή
Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
9 Μαρτίου 2019
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Διονύσης Γραμμένος

ΣΟΛΙΣΤ
Χεϋγιούν Παρκ (βιολί)

Εναλλακτική Σκηνή
Όπερα

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τα Ταμεία της ΕΛΣ

Ώρα έναρξης: 20.30 |   

Ιδρυτικός χρηματοδότης ΕΛΣΟΝ:

latsis logo gr

 

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ανοίγει δυναμικά την καλλιτεχνική της περίοδο για το 2019 με μια μοναδική συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή και ιδρυτή της Διονύση Γραμμένου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας –έβδομης στους λίγους μήνες ζωής της ΕΛΣΟΝ– περιλαμβάνει έργα μουσικής δωματίου και για ορχήστρα εγχόρδων. Προσκεκλημένη σολίστ θα είναι η διάσημη βιολονίστα Χεϋγιούν Παρκ, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα. Πρόκειται για μια καλλιτέχνιδα εξαιρετικού στιλ και δεξιοτεχνίας, η οποία ανάμεσα σε άλλες παγκόσμιες διακρίσεις, σε ηλικία 17 ετών, έγινε η νεότερη νικήτρια του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού ARD του Μονάχου το 2009.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα: Έντβαρντ Γκρηγκ Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, Π. Ι. Τσαϊκόφσκι Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε ρε μείζονα, Σερενάτα για έγχορδα σε ντο μείζονα, Τζάκομο Πουτσίνι Χρυσάνθεμα, Καρλ Μαρία φον Βέμπερ Κουιντέτο για κλαρινέτo έργο 34, Φέλιξ Μέντελσον Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα.

Φωτογραφίες